Omix Onderwijsplanners bestaat uit een team van gepassioneerde, vakkundig opgeleide mensen die werken binnen de keten van planning en roostering in het onderwijs.

Omix Onderwijsplanners

Professionals in planning en roostering

Omix Onderwijsplanners bestaat uit een team van gepassioneerde, vakkundig opgeleide mensen die werken binnen de keten van planning en roostering in het onderwijs. Het eindproduct van deze keten, namelijk het rooster, kan zowel op een positieve als negatieve manier veel impact hebben op de werkbeleving van docenten en de studie-ervaring van studenten. De manier waarop de onderwijsplanning georganiseerd kan worden – denk hierbij aan het werkproces, de tijd, middelen, kennis en capaciteit die hiervoor beschikbaar zijn - is weer van invloed op de werkervaring van de mensen die binnen de planning en roostering werken. Bovendien werken al deze factoren direct en indirect door in de financiële situatie van uw organisatie. Kortom, een goed rooster zou doceerbaar, studeerbaar, organiseerbaar en betaalbaar moeten zijn.

Huidige trends binnen het onderwijs, zoals flexibilisering en individualisering, zorgen voor een toename van complexiteit van de planning en roostering. Hierdoor is er binnen onderwijsinstellingen een groeiende behoefte aan logistieke professionals die het proces in goede banen weten te leiden.

Het detacheren van professionals

op het gebied van onderwijsplanning

Omix Onderwijsplanners is gericht op het detacheren van professionals op het gebied van onderwijsplanning, zoals planners en roostermakers, coördinatoren, projectmedewerkers, teamleiders en verandermanagers. Onze mensen streven ernaar om uw planningsproces te helpen optimaliseren en rust te brengen door dit zo prettig en efficiënt mogelijk te organiseren. Het zijn oplossingsgerichte mensen, die pragmatisch te werk gaan, van aanpakken houden en denken en doen combineren.

Al onze professionals brengen als extra meerwaarde met zich mee dat zij via hun netwerk van Omix-collega’s en klantcontacten toegang hebben tot veel kennis en ervaring. Bovendien zorgen onze opdrachtmanagers ervoor dat er een constant aanspreekpunt vanuit Omix is, voor zowel de ingehuurde professional als voor u, de opdrachtgever.

Op zoek naar een vakkundige roostermaker voor tijdelijk of vast?

Neem direct contact op

Naast het detacheren van professionals

leiden we ook roostermakers op

Naast het detacheren van professionals leidt Omix Onderwijsplanners ook roostermakers op. Door de grote behoefte aan vakkundige, direct inzetbare roostermakers, heeft Omix in 2012 een 10-weekse opleiding tot roostermaker op hbo-niveau ontwikkeld. Tijdens deze opleiding leren de deelnemers door theoriemodules en praktijkopdrachten over het onderwijs en actuele ontwikkelingen in het onderwijs, over onderwijslogistiek en de rol van de roostermaker, over roosterinformatie, roostervoorwaarden en roosterstrategieën, over goede communicatie, timemanagement en rapportages. Daarnaast leren zij roosteren met minimaal 2 roosterpakketten.

De deelnemers gaan voorafgaand aan de opleiding een selectieproces door waarbij gekeken wordt of zij voldoen aan het profiel van een roostermaker van deze tijd. Zijn zij goed in puzzelen en organiseren, communicatief vaardig, nauwkeurig, intelligent, oplossings- en resultaatgericht, stressbestendig en goed in overzicht houden? En hebben ze bovendien passie voor het onderwijs?

Om deze kandidaten te vinden werken wij nauw samen met UWV’s door het hele land om samen nieuwe deuren te openen voor mensen die zonder werk zitten. Ook krijgen we individuele aanmeldingen binnen van mensen die specifiek geïnteresseerd zijn in ons vakgebied. Daarnaast werken we met het UAF samen, een organisatie die hoogopgeleide vluchtelingen in Nederland begeleidt bij het zoeken naar een studie of werk.

Na de opleiding worden onze roostermakers gedetacheerd bij onderwijsinstellingen. Zo helpen zij de continuïteit en kwaliteit van de roostering te waarborgen tijdens piek- en ziekmomenten in uw organisatie. Bovendien worden veel van onze roostermakers na een detacheringsperiode overgenomen door de onderwijsinstelling wanneer er behoefte is aan vaste krachten bij de roostering. U kunt uw roostermakers dus ook bij ons werven; tijdens de detacheringsperiode zijn wij verantwoordelijk voor begeleiding en bijscholing waar nodig.

Trainingen op maat

voor uw medewerkers

Wij bieden ook trainingen op maat en coaching on the job voor uw medewerkers. Wanneer uw medewerker of medewerkers zich verder willen verdiepen in hun vakgebied, specifieke kennis willen uitbreiden en zichzelf verder willen ontwikkelen, maken wij aan de hand van een uitgebreid intakegesprek een programma op maat. U bepaalt de duur van de training, welke onderwerpen aan bod komen en wat de leerdoelen zijn. De training zal door één van onze ervaren professionals, bij u op locatie, wanneer het u uitkomt verzorgd worden. De trainingen kunnen in halve of in hele dagen afgenomen worden.

Wanneer u een nieuwe medewerker in dienst heeft die zo snel mogelijk op vlieghoogte gebracht moet worden, kan dit ook door middel van coaching on the job. Onze professional komt dan ter plekke naast uw medewerker zitten totdat uw medewerkers dusdanig ingewerkt is dat hij of zij zelfstandig verder kan.

Claudia van den Aardweg
Manager Onderwijsplanners
claudia.van.den.aardweg@omix.nl
Ellis Kolman
Opdrachtmanager
ellis.kolman@omix.nl
Marjoleine Donkersteeg
Sales
marjoleine.donkersteeg@omix.nl