Wil jij een verschil maken voor studenten en docenten en heb je een talent voor plannen en organiseren?

Omix Onderwijsplanners zoekt enthousiaste collega’s (± 22 - 35 jaar oud) die zich willen specialiseren in het vak van onderwijsplanning. Als Trainee Onderwijsplanner word jij opgeleid tot professional in het plannen en organiseren van het onderwijs: een boeiend vakgebied waar bovendien veel vraag naar specialisten is.

Onderwijsplanning

als vakgebied

Onderwijsplanning omvat alle processen van het omzetten van het curriculum naar een onderwijsprogramma, de inzetplanning van docenten op specifieke lessen en groepen, het verzamelen van gegevens over ruimtes en faciliteiten, het afstemmen van de beschikbaarheden van alle personen en middelen tot en met het maken, bewerken en publiceren van het daadwerkelijke rooster en alles wat daar nog meer bij komt kijken.

Ontwikkelingen als individualisering en flexibilisering van het onderwijs maken dat het organiseren van het hedendaagse onderwijs een stuk complexer is geworden dan voorheen. Wat dacht je van universitaire studenten die vakken of zelfs hele minoren volgen bij andere universiteiten, of mbo-studenten die hun eigen leerplan en leerroute uitstippelen met behulp van hun persoonlijke coach, technologieën die ervoor zorgen dat lessen online gevolgd kunnen worden en samenwerkingen met universiteiten en studenten in het buitenland mogelijk zijn? Dit alles vraagt om professionals op verschillende niveaus die het onderwijs goed weten te plannen en organiseren en de zaken tot in detail af weten te stemmen met hun collega’s.

Een goede onderwijsplanning heeft een positieve invloed op de studie-ervaring van studenten en werkervaring van docenten.

Direct solliciteren

Hoe kun jij een

verschil maken

Als de onderwijsplanning niet op orde is hebben alle betrokkenen daar last van. Omgekeerd geldt ook dat een goede onderwijsplanning een positieve invloed heeft op de studie-ervaring van studenten en werkervaring van docenten en andere collega’s werkzaam binnen de onderwijsorganisatie. Een goede planning is dus van groot belang, maar door alle ontwikkelingen die er in het vakgebied spelen, komen veel onderwijsinstellingen de benodigde kennis en capaciteit tekort om dit te realiseren. Als onderwijsplanner kun je dus een positief verschil maken en het onderwijs verder brengen.

Aan het werk als trainee

bij Omix Onderwijsplanners

Omix is een jong en dynamisch bedrijf met een informele sfeer. Als Trainee Onderwijsplanner ga je een traject in waarin je werkt en leert. Je komt in dienst bij Omix en wordt gedetacheerd bij verschillende onderwijsinstellingen door heel Nederland zodat je veel praktijkervaring opdoet. Hierbij word je begeleid en gecoacht door een ervaren Omix-collega. Daarnaast wordt er op lesdagen gewerkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling als professional en ga je aan de slag met stof die aansluit bij de praktijkopdrachten in het werkveld.

Het basisprogramma van het traineeship duurt twee jaar, waarna je in aanmerking komt voor een vast contract en een vervolg-ontwikkeltraject bij Omix Onderwijsplanners of bijvoorbeeld kunt overstappen naar een baan bij een onderwijsinstelling. Het is een fulltime programma (40 uur per week, 39 vakantiedagen per jaar), waarnaast ook zelfstudie verwacht wordt (± 4 uur per week). Je krijgt een jaarcontract en na ieder jaar vindt er een evaluatie plaats waarbij in wederzijds overleg wordt bekeken of het programma voortgezet wordt. Naast een vast inkomen krijg je van ons een laptop en lease-auto (of abonnement op OV) tot je beschikking en worden in overleg mogelijke hotel- en/of overige kosten vergoed.

De opbouw

van het programma

Het eerste jaar ga je aan de slag in de roostering en leer je uitgebreid over het onderwijs als context: hoe actuele ontwikkelingen in het onderwijs en de didactische visie veel invloed hebben op de vormgeving van het onderwijsprogramma en dus op de organisatie daarachter. Het tweede jaar ontwikkel je je verder als planner en onderwijscoördinator. Gedurende deze periode maak je ook kennis met verschillende tools om organisaties en werkprocessen in kaart te brengen en te analyseren en wordt er gewerkt aan je skills als professional, zoals time-management, netwerken, communicatie, presentatie, ‘creative problem-solving’, en dergelijke. In het vervolgtraject leer je over leidinggeven, project- en verandermanagement en de bijbehorende tools en methodieken. Er wordt ingegeaan op deelonderwerpen als: doelstellingen, operationaliseren, tijdsplanning, financiering, draagvlak, communicatie, arbeidscultuur, etc.

Wanneer is dit traineeship

iets voor jou?

  • Je bent tussen de 22 en 35 jaar en bent HBO of WO afgestudeerd
  • Je bent communicatief sterk, sociaal en omgevingssensitief
  • Je hebt organisatietalent en bent goed in schakelen en overzicht houden
  • Je bent proactief, optimistisch en resultaat- en oplossingsgericht
  • Je bent daadkrachtig en standvastig, maar ook flexibel waar nodig
  • Je houdt van afwisseling en uitdaging en bent stressbestendig
  • Je bent bereid om (veel) te reizen voor je werk en je wilt je graag verder ontwikkelen
  • en natuurlijk heb je passie voor onderwijs en organiseren!

Meer weten of direct solliciteren?

Heb je nog vragen of ben je enthousiast geworden over ons traineeship en wil je hiervoor solliciteren? Stuur dan een mail naar sollicitaties@omix.nl. Wanneer je solliciteert stuur dan je cv en motivatiebrief mee en vermeld ‘Sollicitatie Traineeship Omix Onderwijsplanners’ in het onderwerp. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

De eerstvolgende groep zal afhankelijk van het aantal geschikte kandidaten half februari of april 2019 gaan starten.

Claudia van den Aardweg
Manager Onderwijsplanners
claudia.van.den.aardweg@omix.nl