Omix Logo

Implementatie consultant

Binnen het onderwijslogistieke speelveld wordt er met diverse systemen gewerkt. Het onderwijs staat niet stil en daarbij ook de technische mogelijkheden van de systemen niet. Tijdens een aanbesteding kan ervoor gekozen worden door te gaan met een andere leverancier. Denk hierbij aan softwareleveranciers voor bijvoorbeeld planning- en roostersystemen, student informatiesystemen, of leerling managementsystemen. Een goede implementatie van een nieuw systeem vergt specifieke kennis en ervaring binnen het implementatie team.

Takenpakket van implementatie­consultants

Binnen een implementatie zijn er verschillende expertises nodig om tot een goed eindresultaat te komen. Afhankelijk van het proces waar het systeem voor wordt ingezet kunnen deze experts worden geselecteerd. Er zijn een aantal taken die bij iedere implementatie terugkomen. Zo zullen de processen en behoeftes van de stakeholders in kaart gebracht moeten worden. Dient de inrichting van het systeem aan te sluiten op de wensen en eisen van het onderwijs en moeten de gebruikers getraind worden in het werken met het nieuwe systeem. Dit alles moet natuurlijk aan de kwaliteitseisen van het onderwijs voldoen, gebruikersgemak voor verschillende stakeholder hebben en daarnaast bijdragen aan de ondersteuning van de leerroute van de student. Als implementatieconsultant heb je te maken met verschillende partijen, zoals functioneel beheerder, het onderwijs, teamleiders en de gebruikers van het systeem. Een rol waarbij goede communicatie een sleutelwoord is.

Implementatie Consultant

Vlekkeloze overgang

Tegenwoordig vertrouwt het onderwijs hevig op systemen, apps en andere software om alle afdelingen van de onderwijslogistiek te ondersteunen. Zo zijn er systemen voor het maken en bekijken van de roosters en cijferregistratie. Een brede kennis van zowel processen als systemen is noodzakelijk om een goede implementatie te waarborgen. Omix detacheert professionals die vanuit verschillende rollen en expertises als implementatieconsultant kunnen ondersteunen bij de implementatie van een nieuw systeem.

Implementatie Consultant Omix

Wil je meer weten?

Neem direct contact op met

Iwan Brouns

Iwan Brouns

Accountmanager MBO/HO

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

    * verplicht veld

    Of bel ons

    Tel Icon 0570 56 35 55

    Vraag vrijblijvend informatie aan