J.O.O.P onderweg naar koffie

J.O.O.P.

Onderweg naar koffie

Ik zie het rode knopje knipperen. Dat betekent niet veel goeds. Ach ik zie het al, ik moet het water bijvullen. Het is inmiddels tien uur, tijd voor mijn eerste kop koffie van de dag. Wat is het toch heerlijk om die geur van verse bonen te ruiken. Langzaamaan vult mijn mok zich met het zwarte goud.

Tekst: J.O.O.P.
Media: Omix
Gepubliceerd in juli 2020

In mijn gedachten dwaal ik af naar het oude normaal. Ik zie mezelf met de slaap in mijn ogen op het perron van Amersfoort Centraal staan. De koffie die ik dagelijks van de Kiosk haal dient als motorolie om mijn dag te starten. Wat gek dat ik deze motorolie helemaal niet meer nodig heb nu ik thuiswerk. Helaas spreek ik niet heel veel collega’s om over dit soort randzaken te praten. 

Een onderbelicht voordeel van thuiswerken lijkt mij het besparen van het aantal kartonnen bekertjes. Op een gemiddelde kantoordag gaan er zeker drie bekertjes doorheen. De ene keer heeft je collega ongevraagd je bureau opgeruimd, de andere keer doet je collega een rondje koffie zonder te vragen of je nog een bekertje hebt. En dan kan het ook nog eens gebeuren dat je zelf eigenlijk iets te lui bent om dat ene bekertje te gaan halen wanneer je toch voor het koffiezetapparaat staat. Nee thuis geen bekertjes, maar gewoon duurzame solide koffiekopjes. 

Wat ik mis is de gezelligheid van even een bakkie doen.

Uiteraard kan ik alleen voor mezelf spreken, maar de koffie uit de automaten…. Ach hoewel je de intensiteit kan instellen, smaakt het zwarte goud vaak naar slappe prut. Oké eerlijk is eerlijk, ik betaal er niks voor en ik neem er toch gauw zes per dag. Dat is eigenlijk net zo erg als alle kaasjes proeven in de supermarkt en dan de medewerkers duidelijk gaan maken dat deze kaasjes nergens naar smaken. Nee dat is niet oké.  

De koffie en de gewoontes uit het oude normaal zijn niet iets wat ik mis. Wat ik mis, is de gezelligheid van even een bakkie doen. Even het werk neer en gezellig met collega’s koffiedrinken. Dit zijn kostbare momenten waarbij je je collega’s beter leert kennen en er onverwachte onderwerpen ter sprake komen. Ook deze momenten grijpt een roostermaker aan om een goed rooster te produceren…

In mijn gedachten dwaal ik af naar Amersfoort Centraal, op weg naar de koffietafel…