Omix Logo

Een functioneel beheerder is een belangrijk persoon die niet te missen is in de onderwijssetting. Hij zorgt voor de technische ondersteuning. Als u niet precies weet wat een functioneel beheerder allemaal kan betekenen, vraagt u zich misschien nu af: “wat doet iemand die de opleiding functioneel beheerder heeft afgerond of waarom is er een nou een functioneel beheerder in de onderwijssetting nodig?” Dit zijn terechte vragen, bij Omix zien wij het belang van een functioneel beheerder in een onderwijssetting goed in. Daarom voorzien wij onze klanten van vakbekwame functioneel beheerders. Hoe wij weten dat zij 100% vakbekwaam zijn? Onze gedetacheerde functioneel beheerders hebben de vakopleiding functioneel beheer afgerond. Deze opleiding tot functioneel beheerder wordt aangeboden door onze partner VFB Academy. Hieronder leest u meer over de opleiding functioneel beheerder.

Wat doet een functioneel beheerder?

Een functioneel beheerder zorgt voor de benodigde technische ondersteuning voor de werknemers binnen een organisatie. De taak van de functioneel beheerder is om ervoor te zorgen dat de applicaties die aanwezig zijn functioneren naar behoren en op de correcte wijze gebruikt worden. Om dit te kunnen waarborgen moet de functioneel beheerder alle applicaties up-to-date houden, ondersteuning bieden wij problemen die ontstaan zijn en het helpen om wijzingen in het informatiesysteem goed doorgevoerd te krijgen. In feite is de functioneel beheerder een contactpersoon tussen een organisatie en de ICT. Daarnaast zorgt de functioneel beheerder dat er verschillende applicaties worden ingekocht. Niet alleen de technische kant is van groot belang voor een functioneel beheerder, maar ook de communicatieve kant is van groot belang. Wilt u meer informatie over wat een functioneel beheerder is? Aarzel niet en neem contact op met een van onze experts. Wij helpen u graag verder!

Ijsberg Voor Opleiding Functioneel Beheer
Onze Specialisten In De Opleiding Functioneel Beheer

Wij helpen jou graag met keuzes maken tussen de verschillende opleiding

Bij alle verschillende opleiding tot functioneel beheerder ligt de nadruk op de praktijk, uiteraard ondersteund met de theorie. Zo kunt u de masterclass functioneel beheer voor leidinggevenden volgen, deze opleiding kunt u volgen indien u een jaar ervaring heeft als leidinggevende van een functioneel beheer team. Dit geeft je carrière een boost in het leiden en ontwikkelen van uw functioneel beheer team. Daarnaast is de opleiding tactisch informatiemanagement bedoeld voor de ervaren functioneel beheerders en startende informatiemanagers, die graag hun kennis en vaardigheden willen verbreden richting informatiemanagement. Tot slot is er ook nog de opleiding vakopleiding functioneel beheer- procesverbetering, hierin leert u meer over de processen in het algemeen, maar ook over de processen die een functioneel beheerder vrijwel dagelijks uitvoeren. Heeft u vragen welke opleiding het meest geschikt is? Stel gerust uw vragen aan onze experts.

Resultaten van een functioneel beheerder in de onderwijssetting

Om de gehele onderwijssetting zo optimaal mogelijk in te richten is er een functioneel beheerder nodig. Je ziet het weleens voorkomen dat er geen functioneel beheerder in dienst is bij een onderwijssetting, maar toch is dit een belangrijk aspect. Maar waarom is er een functioneel beheerder nodig in de onderwijssetting? Hier zijn een aantal argumenten voor te bedenken. Zo kan een functioneel beheerder:

  • Controle en onderhoud van applicaties verzorgen. Zo is de functioneel beheerder verantwoordelijk voor het up-to-date houden van de applicaties in de onderwijssetting. Hij moet dit blijven controleren en waar nodig is onderhoud uitvoeren. Denk hierbij ook aan het toevoegen van nieuwe gebruikers aan het systeem.
  • Testen en implementeren van nieuwe en bestaande applicaties. De functioneel beheerder dient zowel de nieuwe applicaties te testen als de oudere versies daarvan. Zo test de functioneel beheerder de applicaties, wanneer er sprake is van een wijziging in de configuratie. Hierdoor blijft alles probleemloos werken binnen uw onderwijssetting.
  • Het bijhouden van belangrijke documentatie. De functioneel beheerder is altijd op de hoogte van de belangrijke documentatie en dat deze altijd beschikbaar is. Het kan in uw onderwijsinstelling bijvoorbeeld de verschillende licenties bijhouden en de belangrijke papieren. Op deze manier is het mogelijk om op de hoogte te blijven van de belangrijke rechten en functionaliteiten van de applicaties.
Personeel Voor Vakopleiding Functioneel Beheer

Contact

Wilt u meer weten wat een functioneel beheerder kan betekenen in uw onderwijssetting? Neem dan contact met ons op! Onze experts helpen u graag verder en geven u graag meer informatie over onze werkwijze.

Contact opnemen