Omix Logo

Omix voorziet haar klanten op regelmatige basis van vakbekwame functioneel beheerders. Zij gaan aan de slag met toffe klussen op scholen en onderwijsinstellingen! Daarvoor hebben zij de vakopleiding functioneel beheerder afgerond. Wil jij dat ook? In samenwerking met onze partner VFB® Academy bieden wij de opleiding voor functioneel beheerder aan.

Wat doet een functioneel beheerder?

Een opleiding of cursus ‘functioneel beheerder’ zal velen vaag in de oren klinken. De term ansich is dan ook vrij nietszeggend. Want wat doet een functioneel beheerder nu precies en waarom heeft een school er een nodig?

Een functioneel beheerder is verantwoordelijk voor alle informatiesystemen en applicaties binnen een organisatie. Om je een concreter beeld te geven, zetten we aantal voorbeelden van zulke applicaties op een rij.

Voorbeelden

Voorbeelden van benoemde applicaties kunnen zijn:

  • Leerlinginformatiesystemen. Hierin beheer je alle relevante gegevens van je studenten.
  • Roosterplanningssytemen. Rekening houdend met vakken, lesuren en beschikbaarheid, kun je middels zo’n systeem eenvoudig roosters maken voor zowel studenten als docenten.
  • Examensystemen. Systemen om (online) toetsen mee af te kunnen nemen.
  • Cijferregistratiesysteem.
  • Bibliotheeksystemen. Veel scholen beschikken over een bibliotheek, waar vanzelfsprekend ook administratie voor dient plaats te vinden.
  • Communicatiesystemen zoals e-mail. Tijdens de functioneel beheerder cursus is dit een veelvoorkomend praktijkvoorbeeld
Wat Leer Je Tijdens De Opleiding Functioneel Beheerder

Wat leer je tijdens de opleiding functioneel beheerder?

Tijdens de opleiding functioneel beheerder leer je de disciplines die bij deze functie horen eigen te maken. Inhoudelijk betreft dat de aankoop, het testen en beheer van applicaties en de gebruikersondersteuning ervan. Daarentegen dien je ook communicatief een aantal skills in huis te hebben. Je bent na de opleiding functioneel beheerder immers de schakel tussen de instelling en de ICT. Je dient voorlichting te geven, bij te dragen aan procesoptimalisatie en leveranciersrelaties te onderhouden.

Opleiding of cursus functioneel beheerder kiezen

Bij alle verschillende opleidingen en cursussen tot functioneel beheerder ligt de nadruk op de praktijk, uiteraard ondersteund door de theorie. Zo kun je de masterclass functioneel beheer voor leidinggevenden volgen, wanneer je reeds een jaar ervaring hebt als leidinggevende van een functioneel beheer team. Dit geeft je carrière een boost in het leiden en ontwikkelen van jouw team.

Daarnaast is de opleiding tactisch informatiemanagement bedoeld voor de ervaren functioneel beheerders en startende informatiemanagers, die graag hun kennis en vaardigheden willen verbreden richting informatiemanagement.

Tot slot is er ook nog de opleiding functioneel beheer-procesverbetering, waarin je meer leert over de processen in het algemeen, maar ook over de processen die functioneel beheerders vrijwel dagelijks uitvoeren.

Personeel Voor Vakopleiding Functioneel Beheer

Contact

Benieuwd welke opleiding of cursus tot functioneel beheerder bij jou past? Neem dan contact op met onze experts!

Contact opnemen