Omix Logo

In deze eendaagse workshop staan onderwijslogistiek en flexibilisering centraal: Hoe leg je met de logistiek van het onderwijs een goed fundament voor flexibilisering? 

Flexibilisering vraagt veel van een instelling. Niet alleen het onderwijs verandert, maar ook alles daar omheen. Van organisatie en inrichting, de onderwijslogistieke processen, tot huisvesting en applicaties. Daarnaast is het ook voor medewerkers een grote verandering. Allereerst in de manier van werken, maar vaak ook in de werkcultuur. 

Content Linkedin Training Flexibilisering

Flexibilisering van strategisch naar uitvoerend niveau

Onderwijsinstellingen in het mbo en ho willen in toenemende mate hun onderwijs flexibiliseren om beter aan te sluiten bij de wensen en behoeften van studenten, het werkveld en de samenleving. Als flexibilisering wordt ingezet in het onderwijs dan wordt er vaak vanuit gegaan dat de onderwijslogistieke afdelingen vanzelf volgen. Maar zijn de mensen, de processen en systemen wel voldoende voorbereid? Heeft iedereen eenzelfde beeld van de weg die moet worden afgelegd en het einddoel? Is de impact op alle onderwijslogistieke aspecten in beeld? En hoe zorg je ervoor dat iedereen in dezelfde richting beweegt, aangehaakt is en blijft?   

Inzichten, samenhang en handvatten

De workshop Flexibilisering & Onderwijslogistiek helpt onderwijsprofessionals bij het krijgen van inzichten over flexibilisering en onderwijslogistiek. Er wordt dieper ingegaan op de complexiteit van het thema en de samenhang van alles binnen de logistieke keten. Daarnaast wordt er gekeken naar belangrijke stakeholders en het creëren van draagvlak. Deelnemers gaan niet alleen met nieuwe kennis op zak naar huis, maar ook met handvatten om de eerste stappen te kunnen zetten in de eigen organisatie.  

Voor wie is deze workshop?

De eendaagse workshop is bedoeld voor medewerkers in het mbo en ho die zich bezighouden met (onderdelen van) de onderwijslogistieke keten en zich meer willen verdiepen in het thema flexibilisering en onderwijslogistiek en voor medewerkers die binnen de onderwijsinstelling betrokken zijn, of worden, bij flexibiliseringsvraagstukken en meer zicht willen hebben op de impact op de onderwijslogistieke keten. 

Meer specifiek gaat het om: 

  • Adviseurs Onderwijs en Kwaliteit 
  • Onderwijsmanagers 
  • LLO-adviseurs 
  • Projectleiders (Flexibilisering) 
  • Programmamanagers 
  • Coördinatoren/leidinggevenden binnen de onderwijslogistieke keten (bijv. afdeling bedrijfsvoering, studentadministratie, ICT/Informatiemanagement, plan- & roosterbureau) 
  • Ben je vooral uitvoerend aan de slag in de onderwijslogistiek? Bijvoorbeeld als functioneel beheerder, planner of roostermaker? Je bent van harte welkom! Wel vragen we van je om deze pet af te zetten en uit te zoomen op tactisch (en soms zelfs strategisch) niveau. 


Workshopdag
 

We starten de dag met kennismaken en een introductie in de onderwijslogistiek. Vervolgens duiken we de theorie in, in combinatie met praktische opdrachten. Onder andere flexibilisering, de studentreis, het onderwijslogistiek model en verandermanagement komen aan bod. De opdrachten bestaan uit een stuk visie en ambitie vaststellen, het maken van en werken met een impactscan en concreet aan de slag gaan met de eerste stappen van flexibilisering.  

Door de samenstelling vanuit verschillende onderwijsinstellingen leer je niet alleen van de theorie en praktische handvatten, maar ook van elkaar.  

Praktische zaken en inschrijven

  • Deze workshop is voor medewerkers van onderwijsinstellingen die zich meer willen verdiepen in flexibilisering en onderwijslogistiek.  
  • De groep tijdens de workshop bestaat uit maximaal 12 deelnemers.  
  • Inschrijven kan uitsluitend als medewerker van een mbo- of hoger onderwijsinstelling.  

Workshopdagen 

De workshop wordt meerdere keren per jaar aangeboden. Momenteel zijn de beschikbare data:  

Donderdag 18 april: locatie Utrecht
VOL!

Maandag 22 april: locatie Utrecht
Direct inschrijven

Dinsdag 18 juni: locatie Utrecht
Direct inschrijven

Dinsdag 24 september: locatie Deventer
Direct inschrijven

Donderdag 28 november: locatie Utrecht
Direct inschrijven

Kosten 

De kosten voor deze workshop zijn €750,- incl. btw per persoon. Dit is inclusief arrangementskosten.  

Naast deze ééndaagse workshop bieden wij ook een tweedaagse incompany training aan. Heb je hierin interesse, kijk dan hier voor meer informatie.  

Interesse?

Meer weten over onze Workshop Flexibilisering & Onderwijslogistiek? Download hier de brochure, of neem contact op met Petra Lankhorst via 06 177 427 37 of  petra.lankhorst@omix.nl. Zij vertelt je graag meer! Direct inschrijven kan via de link bij Workshopdagen.  

Het onderwijs maken we samen! Daarom slaan Fundatis en Omix de handen ineen. Samen bieden we een praktisch programma om onderwijsinstellingen te helpen met flexibilisering. 

Meer weten over deze workshop

Petra Lankhorst
Petra Lankhorst

Relatiemanager MBO/HO

Stuur mij een bericht
Deel dit bericht Linkedin Whatsapp Mail