Omix Logo

Training Flexibilisering en Onderwijslogistiek

In deze tweedaagse training staat de onderwijslogistiek centraal: Hoe leg je met de logistiek van het onderwijs een goed fundament voor flexibilisering?

Flexibilisering vraagt veel van een instelling. Niet alleen het onderwijs verandert, maar ook alles daar omheen. Van organisatie en inrichting, de onderwijslogistieke processen, tot huisvesting en applicaties. Daarnaast is het ook voor medewerkers een grote verandering. Allereerst in de manier van werken, maar vaak ook in de werkcultuur.

Content Linkedin Training Flexibilisering

Flexibilisering op tactisch en uitvoerend niveau

Instellingen worstelen met de invulling van flexibilisering op tactisch en uitvoerend niveau. Het thema heeft z’n plaats gekregen in een visiedocument of instellingsplan. De verandering begint in het onderwijs en de onderwijslogistieke processen, systemen en organisatie moeten daarop aansluiten. Maar hoe zorg je ervoor dat iedereen in dezelfde richting beweegt en aangehaakt is en blijft?

Concrete impactanalyse en actieplan

De training Flexibilisering & Onderwijslogistiek helpt instellingen bij het stimuleren van het gesprek en gezamenlijk aan de slag te gaan. Medewerkers krijgen inzicht en handvatten om de visie te vertalen naar een impactanalyse en concreet actieplan voor de eigen instelling. Deze training voorziet zo in onderwijslogistieke kennis en kunde.

Voor wie is deze training?

De training is bedoeld voor het management en medewerkers van onderwijsinstellingen in Nederland. Denk hierbij onder andere aan:

 • Adviseurs Onderwijs en Kwaliteit
 • Onderwijsmanagers
 • LLO-adviseurs
 • Projectleiders (Flexibilisering)
 • Hoofden, directeuren en managers van de ondersteunende diensten
  • Bedrijfsvoering
  • Bureau Onderwijslogistiek
  • Administratief Centrum
  • ICT/Informatiemanagement
  • Studentzaken
  • Plan- & Roosterbureau

Programma-opzet Flexibilisering & Onderwijslogistiek

Intake

Voorafgaand aan de twee trainingsdagen vindt een intake plaats om het programma verder op maat te maken voor jullie flexibiliseringsvraagstuk.

Dag 1

Tijdens de eerste trainingsdag maken we kennis met elkaar en het thema flexibiliseren. We wisselen uit wat de visie en ambities van de organisatie zijn en kijken naar de impact op de onderwijslogistiek. We maken deze dag gebruik van de door ons ontwikkelde impactanalyse.

Tussentijdse reflectie

Tussen de eerste en de tweede trainingsdag ga je zelf aan de slag met het verder uitwerken van de impactanalyse. In een online sessie bespreek je je vragen en voortgang.

Dag 2

De tweede trainingsdag gaat over het in praktijk brengen van de veranderingen die flexibilisering met zich meeneemt. Aan de hand van een aantal best practises werken we toe naar een stappenplan voor de eigen organisatie.

Adviesgesprek implementatie

In de periode na de training plannen we samen een adviesgesprek in over de implementatie van het stappenplan.

Praktische zaken en investering

Instapvereisten:

 • De instelling of opleiding wil flexibiliseren en wil graag handvatten hiervoor.
 • Er is een visie op flexibilisering vanuit de instelling of organisatie-onderdeel.
 • De groep tijdens een incompany training bestaat uit acht tot twaalf deelnemers.

Tijdsinvestering:

 • Twee dagen in vier weken
 • Tussentijdse Q&A sessie met de trainer(s)
 • Voorbereidingstijd

Kosten

De training wordt in eerste instantie alleen incompany aangeboden. De kosten voor deze training zijn €8000,-  excl. btw per groep (dit is exclusief arrangementskosten). Neem contact op voor een offerte op maat. 

Naast deze tweedaagse training bieden wij ook een workshop van één dag aan. Deze workshop flexibilisering en onderwijslogistiek is op basis van open inschrijving. Meer weten? Bekijk de workshop hier.

Interesse?

Meer weten over onze Training Flexibilisering & Onderwijslogistiek? Download hier de brochure en bijbehorende factsheet, of neem contact op met Petra Lankhorst via 06 177 427 37 of petra.lankhorst@omix.nl. Zij vertelt je graag meer!

Het onderwijs maken we samen! Daarom slaan Fundatis en Omix de handen ineen. Samen bieden we een praktisch programma om onderwijsinstellingen te helpen met flexibilisering.

Meer weten over deze training

Petra Lankhorst
Petra Lankhorst

Relatiemanager MBO/HO

Stuur mij een bericht
Deel dit bericht Linkedin Whatsapp Mail