Trainee Ruben aan de slag bij Hogeschool Utrecht

Collega’s bij Hogeschool Utrecht wilden graag dat Ruben langer zou blijven.

Na een bachelor International Business aan de Rijksuniversiteit Groningen en het cum laude afstuderen voor zijn master Human Resource Management aan de Rotterdam School of Management, startte Ruben Huisman in mei 2017 als Omix Young Professional. Nadat zijn eerste opdracht als roostermaker bij de Hogeschool Utrecht was afgelopen wilden zijn collega’s graag dat hij langer zou blijven.

Tekst: Edith de Wit
Fotografie: Lilian van Rooij
Gepubliceerd in november 2018

In juni 2017 startte hij met zijn eerste opdracht als roostermaker bij de bacheloropleiding Verpleegkunde van de Hogeschool Utrecht. Toen die opdracht klaar was, hoefde hij niet op zoek naar een nieuwe opdracht.
Zijn collega’s wilden namelijk graag nog wat langer met hem samenwerken, waardoor hij in de rol van onderwijscoördinator verder ging. Waarom eigenlijk? Marleen Schultz, opleidingsmanager, licht de keuze voor Ruben toe.

‘Ruben heeft hier goed werk gedaan als roostermaker, hij kende het systeem, was flexibel en pakte dingen snel op. Doordat wij de gewoonte hebben dat roostermakers een dag per week een werkplek bij de onderwijscoördinatoren hebben, kende hij hen al goed. Toen er voor dit schooljaar een zwangerschapsverlof van een van de onderwijscoördinatoren moest worden opgevangen, hebben de andere onderwijscoördinatoren ervoor gepleit dat Ruben deze rol zou krijgen. We zochten iemand die snel kon instappen en Ruben kende het onderwijs al, hoe kon het beter? We hadden gelukkig de formatieruimte hiervoor, dus toen is Ruben overgestapt van de rol van roostermaker naar die van onderwijscoördinator. Het gaat super. We hebben hier een cultuur van leren en ontwikkelen en ik vind het leuk dat we Ruben kunnen stimuleren in zijn groei als professional. Omdat hij een trainee is, vraag ik hem ook voor zaken die ik minder snel zou neerleggen bij mijn vaste medewerkers, omdat dit dingen zijn die eigenlijk niet bij hun functie horen.’

Een goede match

Ook Ruben zelf is erg blij met zijn opdracht bij de bachelor Verpleegkunde. ‘Ik heb het goed getroffen. Ik werk met mensen die de focus hebben op verbetering, die denken in mogelijkheden. Het is een professionele organisatie. Hoewel ik nog maar net begin, hebben ze me hier altijd serieus genomen en om mijn mening en advies gevraagd. Ik mag meedenken. Dat heeft me vertrouwen gegeven. Het gaat hier over mensen en over processen. Ik vind het leuk om de processen te doorgronden en problemen op te lossen, dat te kunnen doen in een levendige omgeving maakt het voor mij extra aantrekkelijk. Ik krijg ook de kans om steeds nieuwe dingen te leren. Nu ben ik bijvoorbeeld betrokken bij de diplomering en accreditatie. Ik vind het raar om te bedenken dat ik hier nog maar ruim een jaar werk, ik heb al zoveel geleerd. Naast mijn werk bij de HU, heb ik ook nog steeds lesdagen en intervisie bij Omix en word ik door hen ook gecoacht en begeleid. Ik sta nu zoveel steviger in mijn schoenen dan toen ik anderhalf jaar geleden instroomde in het Young Professionals programma.’