Gepassioneerde Young Professionals zijn de onderwijslogistieke professionals van de toekomst

Op zoek naar de onderwijslogistieke

professionals van de toekomst?

Wij leiden dé onderwijslogistieke

professionals van de toekomst op

Bij Omix Young Professionals worden de onderwijslogistieke professionals van de toekomst opgeleid. Op dit moment is er een groep van ongeveer 20 hbo- en wo-opgeleide starters aan Omix verbonden. Een greep uit hun studie-achtergronden: Filosofie, HRM, Toegepaste Psychologie, Bestuurskunde, Onderwijskunde, Pabo en Culturele Antropologie. Die diversiteit is een verrijking voor het denken over onderwijslogistiek en over het samenwerken met het onderwijs in het realiseren van de gemeenschappelijke ambities.

Het Young Professionals programma bestaat uit twee delen. De eerste fase is het tweejarig traineeship, waarin starters praktijkervaring opdoen in een uitvoerende rol in de onderwijslogistiek, zoals roostermaker en medewerker studentenzaken. Daarbij worden zij begeleid en opgeleid door Omix Onderwijsplanners en Omix Academie. Na het traineeship kan de overstap worden gemaakt naar een vaste plek bij een onderwijsinstelling. Of de tweede fase van het programma breekt aan; hierin ontwikkelt de Young Professional zich in dienst van Omix verder naar een specifieke rol, bijvoorbeeld: onderwijsontwikkelaar, teamleider of onderwijslogistiek adviseur.

Omix gelooft sterk in het bouwen van partnerships. Wij gaan daarom lange termijn samenwerking aan met onderwijsinstellingen die ruimte willen bieden aan jong talent.

Wij zorgen voor de selectie, begeleiding en opleiding van jonge talenten, biedt u ze een plek?

Wij leiden dé onderwijs­logistieke professionals van de toekomst op

De Young Professional

David van de Bilt

In mijn zoektocht naar een traineeship waarin ik mijn kennis van organisatiepsychologie en procesverbetering kan combineren, kwam ik ruim een jaar geleden in contact met Omix. Het begrip “onderwijslogistiek” kende ik nog niet, maar ik ontdekte dat onderwijs veel meer is dan alleen een docent en een klas. In het jaar dat ik nu als Omix Young Professional werk, merk ik dat inhoudelijke kennis belangrijk is, maar dat politieke belangen en communicatie minstens zoveel invloed hebben. Hoe breng je een idee over? Hoe neem je mensen mee? Door opdrachten bij diverse onderwijsinstellingen bouw ik hierin ervaring op en zie ik steeds meer dat het type onderwijs van grote invloed is op de ondersteuning die je kunt en moet bieden. Ook zie ik dat verschillende typen onderwijsinstellingen tegen dezelfde soort problemen oplopen, waardoor ik ervaring van eerdere opdrachten kan inzetten. De begeleiding en training vanuit Omix en het contact met collega’s helpen mij om uit te zoomen van de roostering- en studentenadministratieprocessen waar ik nu veel mee bezig ben naar achterliggende problemen. Het ontdekken van samenhangende processen vind ik nog lastig, maar ik word daar nu heel bewust toe uitgedaagd.

De Young Professional

Paula Dun

Na mijn studies Politicologie en Crisis & Security management in Leiden kwam het Omix Young Professional programma op mijn pad. Onderwijslogistiek was nieuw voor me, een vakgebied waar ik me niet eerder zo mee bezig gehouden had, maar het leek me heel interessant om te gaan ontdekken hoe je mooie onderwijsvisies georganiseerd krijgt. Ik ben heel analytisch ingesteld en wil graag weten hoe zaken in elkaar steken en waarom dingen gaan zoals ze gaan, en natuurlijk kijken hoe het beter kan. Mijn studie blijkt toch wel van pas te komen, op veel plaatsen waar ik word ingevlogen is er tot op zeker hoogte wel eens sprake van een crisistoestand. Ik vind het prettig om dan met een praktische, doelgerichte aanpak orde te scheppen in de chaos en mensen gerust te stellen, en veranderingen te vertalen naar praktische acties.

Ik ben begonnen als onder andere roostermaker, en ben inmiddels aan het doorgroeien naar onder andere coördinerende functies, waarin ik me bezighoud met alle onderdelen van onderwijslogistiek en soms ook de schakel ben naar het onderwijs zelf. Na inmiddels een paar jaar in deze sector gewerkt te hebben, blijf ik het onderwijs boeiend vinden. Als student denk je nooit echt na over hoe complex de organisatorische kant van het onderwijs is. Iedereen heeft een mening over hoe het geregeld zou moeten zijn, maar tegelijkertijd blijft het moeilijk om het goed te doen. Die uitdaging vind ik leuk. Als ik bij iemand die ik train of begeleid het ‘aha moment’ zie en hij of zij dingen gaat doorzien, geeft me dat een goed gevoel. Als adviseur onderwijslogistiek ben ik soms ook een beetje docent.

Op zoek naar een

Young Professional

Het Young Professionals-traject start met een tweejarig traineeship. Dit traineeship vormt de basis en staat in het teken van kennis van en praktijkopdoen in de onderwijslogistiek. De Young Professionals zijn in dienst bij Omix en worden gedetacheerd bij opdrachtgevers. Bijvoorbeeld als roostermaker maar ook als projectmedewerker of in de studentenadministratie. Wij bieden trainingen en begeleiding en tegelijkertijd gaan de trainees aan de slag bij onderwijsinstellingen. Ons programma richt zich op wo- maar ook hbo-afgestudeerden. Het hoeven niet per se mensen met een onderwijsachtergrond te zijn; bijvoorbeeld ook filosofen en bedrijfskundigen met relevante capaciteiten en affiniteit met onderwijs zijn geschikt. Na de eerste twee jaar van vlieguren maken kan een trainee doorstromen binnen Omix maar blijft onderdeel van de groep Young Professionals. Hij of zij ontwikkelt zich dan door als bijvoorbeeld onderwijscoördinator, adviseur, teamleider of beleidsmedewerker.

Onze Young Professionals hebben de passie om onderwijslogistiek echt vooruit te helpen. Ze nemen daarin de kennis en ervaring van de diverse onderwijsinstellingen waar ze werken mee. Het leuke van de opzet is verder dat deze jonge mensen zich veel verwonderen en dit ook met elkaar delen. Elke verbazing kan de bron zijn voor een vernieuwing.

Dit zijn onze

Young Professionals

Paula Dun

David van de Bilt

Elaine Westerveld

Ruben Huisman

Sandra van der Wijk

Vivianne Weijnen

Renate Vloedgraven

Linda Strijdveen

Martijn Hendrikx

Femke Goossens

Marjan Velink

Rhinja Rutjes

Daniëlle Tromp

Liset Onnink

Elsemiek Bartelink

Maiko Bruin

Marcella Monteiro

Léjon Saarloos

Fenna van Engelen

David van Logchem

Lotte Stolk

Renée Goosen

Young Professional

worden

Omix

Omix is specialist op het vakgebied van onderwijslogistiek. Waarschijnlijk zegt dit je niets, maar het onderwijs kan niet zonder. Het omvat namelijk alle ondersteunende processen en systemen die het onderwijs mogelijk maken. Goed onderwijs is alleen mogelijk als het ook goed georganiseerd is. Omix is een dynamisch bedrijf met roots en het hoofdkantoor in Deventer en een tweede locatie in Amersfoort. De medewerkers, Omix’ers, werken bij onderwijsinstellingen in heel Nederland. Omix’ers zijn in er vele verschillende soorten en maten; van specialisten op het gebied van planning en roostering tot young professionals met een droom om het onderwijs te vernieuwen. Geregeld worden er activiteiten georganiseerd waarbij we elkaar ontmoeten, zowel inhoudelijk als sportief en sociaal. 

Omix Young Professionals

Omix is opgedeeld in een aantal labels. Omix Young Professionals is daar één van. De Young Professionals zijn de jonge talenten van Omix. Zij organiseren zich als een netwerk dat individueel aan het werk is bij onderwijsinstellingen door het land, maar geregeld bij elkaar komt en kennis, ervaringen en dromen met elkaar deelt. 

Traineeship

Trainee bij Omix Young Professionals

Om starters te laten kennismaken met het uitdagende en groeiende vakgebied Onderwijslogistiek bieden wij een tweejarig traineeship: het Omix Young Professional Programma. Onze Young Professionals werken bij onderwijsinstellingen door heel Nederland in steeds verschillende rollen. Het programma is een leerproces voor beide partijen. Als trainee krijg je de kans om te ontdekken of werken voor het onderwijs bij je past. De onderwijsinstellingen krijgen iemand in huis die niet alleen meewerkt, maar die ook met een frisse blik kijkt naar wat er in de organisatie verbeterd kan worden.  

Wat ga je doen?

 • Je werkt zelfstandig aan een opdracht binnen een team of afdeling bij de klant. Daarbij word je begeleid en opgeleid door Omix.
 • Je doet ervaring en expertise op in de verschillende facetten van onderwijslogistiek, zoals bijvoorbeeld roostering, planning en studentenadministratie. Ook maak je kennis met leidinggeven en adviseren.
 • Je werkt tijdens het Omix Young Professionals Programma voor verschillende onderwijsinstellingen op mbo-, hbo en/of wo-niveau.
 • Je volgt trainingen die speciaal gericht zijn op onderwijslogistiek en onderwijsorganisatie. Daarnaast volg je trainingen in het kader van jouw professionele vaardigheden en staan visieontwikkeling, werkveldverkenning en het ontwikkelen van een netwerk hoog in het vaandel.
 • Je werkt fulltime en daarnaast wordt er af en toe ook voorbereiding in je eigen tijd verwacht.
 • Na het eerste jaar vindt er een evaluatie plaats waarbij in wederzijds overleg wordt bekeken of het programma voortgezet wordt.
 • Na afronding van het Omix Young Professional Programma kun je door ontwikkelen tot bijvoorbeeld implementatiebegeleider, adviseur of interim-manager bij Omix Young Professionals, of overstappen naar een vaste plek binnen een onderwijsinstelling.

Jouw profiel

Wie past bij ons?

 • Je hebt een wo-diploma en bent maximaal 1 jaar geleden afgestudeerd;
 • Je hebt bij voorkeur naast je studie relevante nevenactiviteiten gedaan;
 • Je hebt een passie voor onderwijs en je wil weten hoe dat er achter de schermen uitziet;
 • Je bent sociaal en hebt uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Je bent nieuwsgierig en leergierig, je vindt snel je weg in een nieuwe omgeving;
 • Je hebt een sterk analytisch- en probleemoplossend vermogen en bent pragmatisch;
 • Je bent klantgericht, proactief en flexibel;
 • Het lijkt je leuk om bij opdrachtgevers door het hele land te werken, (veel) reizen vind je daarbij geen probleem. 

Faciliteiten voor Omix’ers

Omix biedt een marktconform salaris voor wo-starters. Omix’ers krijgen een laptop, een leaseauto of een ov-abonnement en wanneer het nodig is worden hotelovernachtingen vergoed 

Solliciteren

Meer informatie over Omix en het Young Professional Programma vind je op www.omix.nl. Interesse? Stuur je cv en een korte motivatie naar: sollicitaties@omix.nl. De deadline voor sollicitaties is 03-06-2019. De gesprekken zullen in de week van 10 juni plaats vinden. 

Susanne Nieuwland
Manager Young Professionals
susanne.nieuwland@omix.nl
Iwan Brouns
Sales
iwan.brouns@omix.nl
Annemarie Huijink
Coördinator Traineeship
annemarie.huijink@omix.nl