Omix Logo

Curriculumontwikkeling

Wat is dat eigenlijk? Iedere school beschikt over een leertraject, oftewel een curriculum. Een curriculum legt kerndoelen vast, bepaalt de te geven vakken en de inhoud ervan. Kortom, het is de leidraad voor je hele onderwijsinstelling. Om studenten zo goed mogelijk te begeleiden, dien je het curriculum regelmatig na te lopen en, indien nodig, op te frissen. Bij deze curriculumontwikkeling helpen onze specialisten je graag!

Implementatieconsultants

Als grootste onderwijslogistieke detacheerder is Omix al sinds 2002 bezig het onderwijs in Nederland te optimaliseren. De specialisten die je gaan helpen bij curriculumontwikkeling noemen we implementatieconsultants. Wanneer het curriculum aan vernieuwing toe is, zullen zij dit proces in goede banen leiden. Curriculumontwikkeling heeft immers effect op de bestaande systemen en processen. Onze consultants identificeren knelpunten, bedenken oplossingen en bewijzen hun diensten vanaf de beginfase tot en met de nazorg. Na de implementatie blijven ze namelijk beschikbaar om eventuele obstakels te signaleren en op te lossen. Oftewel, ze zorgen ervoor dat de curriculumontwikkeling van jouw onderwijsinstelling probleemloos verloopt. Zo ontzorgt Omix jou tijdens alle implementatiefases van het curriculum!

Implementatieconsultant Curriculumontwikkeling
Hulp bij curriculumontwikkeling

Onderdeel van geheel

Curriculumontwikkeling is slechts één tak van het curriculum management. Naast de implementatieconsultants die verantwoordelijk zijn voor de implementatie van een curriculum, bieden we ook procescoördinatoren. Zij zijn als het ware de managers van het gehele proces. Met behulp van hun analytische vermogen voorspellen ze het effect van veranderingen in het curriculum.

Als schakel tussen het management, de instelling en de student, – en als onderdeel van de curriculumontwikkeling – bieden wij op het gebied van curriculum management ook medewerkers studentzaken. Zij vervullen alle bijkomende administratieve taken, geven advies over onderwijsgerelateerde zaken en dragen bij aan de ontwikkeling van voorlichtingsmateriaal voor studenten. Dat curriculumontwikkeling effect heeft op studenten is onvermijdelijk, maar zij mogen er geen nadeel aan ondervinden. Daar zijn onze medewerkers studentzaken verantwoordelijk voor.

Hulp bij curriculumontwikkeling?

Met curriculum management als expertise garanderen we dat onze specialisten jouw curriculumontwikkeling in goede banen zullen leiden. Neem daarom gerust contact op, zodat we samen kunnen kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Afhankelijk van jouw wensen bepalen we welke professionals het meest geschikt zijn om in te zetten. Daarbij kijken we welk soort ervaring, kennis en skills bij het vraagstuk passen.

Wellicht kunnen we je ook helpen op andere gebieden. Zo helpen we bij het reguleren van ATI (aanmelding, toelating en inschrijving), planning en roostering, studievolg (individuele studievoortgang student) en toetsing en examinering. Tot slot bieden we specialisten met overkoepelende rollen, zodat we je in iedere vorm van onderwijslogistiek van oplossingen kunnen voorzien. Hopelijk tot snel!

Implementatie Begeleider Curriculumontwikkeling