Omix is zowel een partner voor het detacheren van professionals op het gebied van onderwijslogistiek, als een leerschool. Bij Omix worden talenten opgeleid tot de onderwijslogistiek medewerkers van de toekomst. Of het nu gaat om starters, of ervaren professionals die zich willen laten omscholen of bijscholen; Omix biedt veel mogelijkheden tot training of opleiding binnen de onderwijslogistiek.
Naast op maat gemaakte trainingen en opleidingen voor onderwijslogistiek personeel bij onderwijsinstellingen, trainen wij ook carrièreswitchers die bij Omix aan de slag gaan. Dit doen wij met onze opleidingen tot planner en roostermaker en de opleiding voor functioneel beheerder. Deze worden gegeven door professionals uit de praktijk om de actualiteit en kwaliteit van de opleidingen te waarborgen. De combinatie van werken en leren staat aan de basis van al onze opleidingen en trainingen.
Hoe zorg jij ervoor dat jouw team iets doet of laat en dit nooit meer vergeet? Flexibilisering en verandering in het onderwijs vragen om nieuwe kennis en kunde bij onderwijslogistieke professionals. De manier om dat te realiseren is impactvolle training.
Vanuit onderwijskundige en technologische ontwikkelingen hebben wij het trainingsconcept Omix Blended Trainingen ontwikkeld. Deze manier van trainen kan in diverse situaties worden ingezet, zoals bij verbeter- en professionaliseringstrajecten en software-implementaties.
Onder de naam ‘De Roostervakschool’ is Omix de eerste aanbieder van een opleiding tot planner en roostermaker. Omix biedt al sinds 2012 deze vakopleiding tot roostermaker aan. Sinds de eerste lichting zijn er inmiddels 500 mensen opgeleid tot volwaardige roostermakers. De opleiding wordt gegeven door docenten uit de praktijk, hierbij worden theorie en praktijk gecombineerd.
Gedurende vijf tot zeven weken brengen wij onderwijslogistieke kennis en pakketkennis bij, die vervolgens in de praktijk wordt gebracht bij onze opdrachtgevers. Na de opleiding gaat de deelnemer via Omix aan de slag in het onderwijs, veel cursisten treden daarna in dienst bij de onderwijsinstelling zelf. Onze opleiding is onderdeel van een leerwerktraject, maar wordt ook geïntegreerd in professionaliseringstrajecten voor onderwijsinstellingen. Bij deze trajecten wordt er natuurlijk gekeken naar de specifieke wensen.
Bekijk opleidingEen partnerschap dat beide partijen ten goede komt. Omix en de VFB® Academy slaan de handen ineen om bij te dragen aan het vak van de toekomst. Functioneel beheer wordt is al een onmisbare schakel in de onderwijslogistiek en per extensie ook onmisbaar in onderwijsinstellingen. De rol van de functioneel beheerder beweegt mee met de inrichting van het onderwijs en zal de komende jaren nog belangrijker worden.
De trainingen worden gegeven door ervaringsdeskundigen die jarenlang met hun voeten in de klei hebben gestaan. De vakopleiding behandelt niet alleen de benodigde kennis voor functioneel beheerders, maar kijkt ook naar de rol die zij hebben in het onderwijslogistieke speelveld. Zodoende kunnen zowel beginnende als ervaren functioneel beheerders kennis opdoen tijdens deze opleiding. Daarbij komt dat we gedurende de opleiding vanuit de groepsdynamiek functioneel beheer benaderen met hands-on toepassingen uit de praktijk.
Bekijk opleiding