Omix Logo

Opleidingen bij Omix

Omix is zowel een partner voor het detacheren van professionals op het gebied van onderwijslogistiek, als een leerschool. Of het nu gaat om kersverse alumni van hogescholen en universiteiten die bij ons het traineeship volgen, of ervaren professionals die zich willen laten omscholen; Omix biedt veel mogelijkheden tot opleiding binnen de onderwijslogistiek. Onze opleidingen tot planner en roostermaker en de opleiding voor functioneel beheerder worden gegeven door professionals uit de praktijk om de actualiteit en kwaliteit van de opleidingen te waarborgen.

In ons traineeship worden talenten opgeleid tot de onderwijs­logistiek medewerkers van de toekomst.

Groepsfoto2

Vakopleiding Planner en Roostermaker

Onder de naam ‘De Roostervakschool’ is Omix de eerste aanbieder van een opleiding tot planner en roostermaker. Omix biedt al sinds 2012 deze vakopleiding tot roostermaker aan. Sinds de eerste lichting zijn er inmiddels 500 mensen opgeleid tot volwaardige roostermakers. De opleiding wordt gegeven door docenten uit de praktijk, hierbij worden theorie en praktijk gecombineerd.

Onze opleiding is onderdeel van een leerwerktraject. Gedurende zeven weken brengen wij onderwijslogistieke kennis en pakketkennis bij, die vervolgens in de praktijk wordt gebracht bij onze opdrachtgevers. Na de opleiding ga je via Omix aan de slag in het onderwijs, veel cursisten treden daarna in dienst bij de onderwijsinstelling zelf.

Vakopleiding Functioneel Beheer

Een partnerschap dat beide partijen ten goede komt. Omix en de Vakschool Functioneel Beheer slaan de handen ineen om bij te dragen aan het vak van de toekomst. Functioneel beheer wordt is al een onmisbare schakel in de onderwijslogistiek en per extensie ook onmisbaar in onderwijsinstellingen. De rol van de functioneel beheerder beweegt mee met de inrichting van het onderwijs en zal de komende jaren nog belangrijker worden.

De trainingen worden gegeven door ervaringsdeskundigen die jarenlang met hun voeten in de klei hebben gestaan. De vakopleiding behandelt niet alleen de benodigde kennis voor functioneel beheerders, maar kijkt ook naar de rol die zij hebben in het onderwijslogistieke speelveld. Zodoende kunnen zowel beginnende als ervaren functioneel beheerders kennis opdoen tijdens deze opleiding. Daarbij komt dat we gedurende de opleiding vanuit de groepsdynamiek functioneel beheer benaderen met hands-on toepassingen uit de praktijk.

Omix Content