Omix Logo

Het belang van studievolg

Een gevolg van de toenemende flexibilisering en individualisering is dat de studievolg complexer wordt. Iedere student heeft een eigen onderwijsprogramma dat moet worden bijgehouden gedurende het gehele leertraject. De voortgang van de student moet worden bewaard en de student moet op de juiste momenten begeleiding ontvangen bij keuzes of knelpunten. Om deze momenten juist in te schatten, worden de student, docent(en) en loopbaanbegeleider ondersteund met systemen en coördinatoren. Door specialisten te koppelen aan een studievolg systeem, zorgen zij ervoor dat de inzichten in de studievoortgang aan de kant van zowel de student als de instelling beschikbaar zijn.

Teamleider studentzaken

Studenten optimaal ondersteunen bij hun leerweg is de kern van het team studentzaken. Om dit in goede banen te leiden is een bekwame teamleider omtrent studentenzaken noodzakelijk. Deze specialisten houden zich bezig met het verbeteren en uitbreiden van de procedures en richtlijnen van studentzaken. Deze richtlijnen dienen het verloop van de opleiding en de onderwijsprocessen binnen de faculteit te ondersteunen. Deze optimalisering begint al bij het verstrekken van toegankelijk, actueel en volledig voorlichtingsmateriaal en heeft raakvlakken gedurende de gehele loopbaan tot aan het afstuderen.

Teamleider studentzaken

Student informatieSystemen (SIS) expert

Tegenwoordig worden onderwijsprogramma’s steeds unieker per student. Dit resulteert in uiteenlopende leerwegen die bijgehouden dienen te worden in de systemen. Daarbij is een studievolgsysteem, ofwel Student InformatieSystemen (SIS), onmisbaar. Deze systemen worden echter ook per leergang complexer en complexer. Onze experts worden regelmatig ingevlogen bij SIS-implementaties of grote herinrichtingsvraagstukken in het MBO en HO. Wij kunnen hierbij direct opschalen naar meer of andere experts gericht op jouw behoefte.

Implementatie consultant curriculum management team

Procescoördinator

Het analytisch vermogen en de communicatieve vaardigheden van procescoördinatoren zorgen ervoor dat zij de cruciale schakel zijn binnen het studievolgproces. Procescoördinatoren zijn verantwoordelijk voor de vertaalslag tussen de verschillende expertises en processen en bij het definiëren van knelpunten. Omix heeft specialisten die klaarstaan voor elke onderwijsinstelling om daar de essentiële verbinding te zijn tussen de systemen en de mensen.

Studievolg

Wilt je meer weten over een studievolg professional?

of neem direct contact op met.

Iwan Brouns

Iwan Brouns

Accountmanager MBO/HO/WO

Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

    * verplicht veld

    Of bel ons

    Tel Icon 0570 56 35 55

    Vraag vrijblijvend informatie aan