Omix Logo

Wat valt er onder toetsing en examinering?

In het curriculum wordt op voorhand vastgelegd hoe het onderwijs van de student eruit zal zien en wat de eindtermen zijn. De eindtermen en het behalen ervan wordt ondermeer middels summatieve- en formatieve-toetsen bepaald. Het organiseren hiervan is onderdeel van het toetsing- en examineringsproces. Toetsing en examinering zijn cruciale onderdelen van het onderwijs en certificeren studenten na een periode van ijverig werken. Omix heeft professionals in huis die ervoor zorgen dat diplomering en cijferregistratie in goede banen blijven lopen.

Secretaris van de examencommissie

Omix voorziet onderwijsinstellingen regelmatig van ambtelijk secretarissen van de examencommissie. Secretarissen van de examencommissie voeren uitvoerende, procesmatige, onderwijzende en toetskundige taken uit ter ondersteuning van de commissie. Zo voeren ze taken uit als het verbeteren en/of uitbreiden van het beleid van de examencommissie. Deze wijzigingen worden na goedkeuring vertaald naar kaders, richtlijnen en (hulp)instrumenten voor de commissie. Tevens is de secretaris van de examencommissie het koppelstuk tussen de commissie, de docenten en de studenten.

Studievolg

Diplomawaardeerder

Diplomawaardeerders geven aan welke buitenlandse opleidingen en niveaus gelijk staan aan het behaalde certificaat of diploma van de student en bevestigen dit niveau van het behaalde certificaat of diploma. Hogescholen en MBO’s kunnen een diplomawaardering aanvragen voor een buitenlands diploma als toelatingseis tot een vervolgopleiding.

Aanmelding, toelating en inschrijving

Projectondersteuning online ondersteuning

Een onderdeel van het onderwijs dat sinds 2020 vooral de schijnwerpers heeft gekregen, is online proctoring. Onderwijsinstellingen zijn genoodzaakt om flexibeler te worden in alle facetten van het onderwijs, waaronder toetsing en examinering. Daarin ondersteunt Omix graag alle scholen met online surveillanten. De surveillance vindt online plaats met behulp van speciale software. Zo kan de integriteit van de toetsing en per extensie hiervan de waarde van het diploma worden gewaarborgd.

Aanmelding, toelating en inschrijving admissions officer

Wil je meer weten?

of neem direct contact op met

Iwan Brouns

Iwan Brouns

Accountmanager MBO/HO/WO

Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

    * verplicht veld

    Of bel ons

    Tel Icon 0570 56 35 55

    Vraag vrijblijvend informatie aan