Omix Logo

Wat is curriculum management?

Het doel van curriculum management is het optimaliseren van het onderwijs door een gestructureerde reeks activiteiten toe te passen om het curriculum te beoordelen en waar nodig aan te passen.

Maar een curriculum – wat is dat eigenlijk? Iedere school beschikt over een leertraject, oftewel een curriculum. Een curriculum legt kerndoelen vast, bepaalt de te geven vakken en de inhoud ervan. Kortom, het is de leidraad voor je hele onderwijsinstelling. Om studenten zo goed mogelijk te begeleiden, dien je het curriculum regelmatig na te lopen en, indien nodig, op te frissen. Bij deze curriculumontwikkeling helpen onze specialisten je graag!

Curriculumontwikkeling

Elke onderwijsinstelling is verplicht om studenten op te leiden zodat zij zijn voorzien van alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om te bouwen aan een gezonde en vitale maatschappij. Om dit te garanderen, is een goed curriculum essentieel. Voorheen werd een curriculum voor een aantal jaar vastgesteld, maar omdat het onderwijs meer fluïde wordt is dit tegenwoordig achterhaald.

Om ervoor te zorgen dat studenten het meeste uit hun studie halen, dient het onderwijs meerdere malen de revue te passeren. Dit kan ertoe leiden dat het curriculum moet worden aangepast. Deze aanpassingen kunnen grote gevolgen hebben voor toetsing, diplomering, studentbegeleiding en studievolg. Om te voorkomen dat deze gevolgen een probleem worden, biedt Omix een tal van specialisten aan die onderwijsinstellingen kunnen helpen met vraagstukken omtrent curriculum management.

Implementatie Consultant

De specialisten die je gaan helpen bij curriculumontwikkeling noemen we implementatieconsultants. Wanneer het curriculum aan vernieuwing toe is, zullen zij dit proces in goede banen leiden.

Van conceptfase tot de nazorg na implementatie ondersteunen en adviseren zij de verschillende professionals. Hierbij zorgen zij ervoor dat alle neuzen van het team dezelfde kant op staan. Tijdens het nazorgtraject houden ze de vinger aan de pols op het goed uitvoeren van alle geïmplementeerde wijzigingen. Onze implementatie consultants hebben affiniteit en ervaring met business management en systeemprocessen om zo het verandertraject optimaal te begeleiden.

Curriculum Management

Proces Coördinator

Binnen curriculum management hebben proces coördinatoren een aantal verantwoordelijkheden. Zij zijn onder andere verantwoordelijk voor het overzien en het in goede banen leiden van het gehele proces, het managen van veranderingen en het doorvoeren van wijzigingen. De proces coördinator is de menselijke schakel tussen systemen, administratie en processen. Onze proces coördinatoren zetten hun analytische vermogen in om voorspellingen te doen over de gevolgen van een verandering in het curriculum. Op interimbasis kan een proces coördinator de terugkomende knelpunten in het proces gladstrijken, waardoor de workflow wordt bevorderd.

Curriculum Management

Medewerker studentzaken curriculum

Onze specialisten kunnen als medewerker studentzaken ook administratieve taken vervullen ter ondersteuning van curriculum management. Medewerkers studentzaken dragen voornamelijk bij aan de ontwikkeling van voorlichtingsmateriaal voor studenten en geven adviezen over onderwijs gerelateerde zaken, zoals inzichten in de student life cycle. Zij zijn de schakel tussen het management van de onderwijsinstelling en de student. Daarnaast kunnen zij ook ondersteunen in het bijhouden van de onderwijs-, examen- en studentenadministratie.

Diplomawaardeerder bij Omix

Wil je meer weten?

of neem direct contact op met

Iwan Brouns

Iwan Brouns

Accountmanager MBO/HO

Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

    * verplicht veld

    Of bel ons

    Tel Icon 0570 56 35 55

    Vraag vrijblijvend informatie aan