Omix Logo

Het belang van een implementatie consultant

Het aanbieden van onderwijs dat de student in staat stelt hun ambities waar te maken is waar het curriculum een grote rol speelt. Hierin moet het leertraject aansluiten bij de gestelde eindtermen van het diplomeringsproces.

Bij wijzigingen in het curriculum, dient er gekeken te worden naar de effecten op het onderwijs en de onderwijslogistiek. Om het effect op de processen en de mogelijke problemen in kaart te brengen, zijn implementatie consultants binnen het curriculum managementteam onmisbaar.

Werkzaamheden van een implementatie consultant

Hoofdzakelijk is het aan implementatie consultants om het gehele proces te overzien, knelpunten te identificeren en mee te denken in oplossingen voor deze knelpunten. Afhankelijk van de rol van de implementatie consultant binnen het team, zijn er diverse taken te benoemen. Zo zullen de processen en behoeftes van de stakeholders in kaart gebracht moeten worden. Moeten er aanpassingen gedaan worden in de huidige processen en systemen en zullen er gebruikers getraind moeten worden. Dit alles moet natuurlijk aan de hoge kwaliteitseisen van het onderwijs voldoen. Met als hoofddoel de leerroute van de student te optimaliseren. Als implementatieconsultant heb je te maken met verschillende partijen, zoals functioneel beheerder, het onderwijs, teamleiders en de gebruikers van het systeem. Een rol waarbij goede communicatie een sleutelwoord is.

Implementatie consultant curriculum management

Vernieuwing in het curriculum

Staat jouw onderwijsinstelling voor een grote verandering binnen het curriculum, onze implementatie consultants helpen graag bij een goede overgang bij vernieuwing in het curriculum. De affiniteit die onze consultants hebben met zowel business management als systeemprocessen stelt hen in staat het verandertraject in goede banen te leiden. Ook na de implementatie van het curriculum zijn onze consultants beschikbaar om ervoor te zorgen dat eventuele laatste knelpunten gesignaleerd en opgelost worden.

Implementatie consultant curriculum management team

Wil je meer weten?

Neem direct contact op met

Iwan Brouns

Iwan Brouns

Accountmanager MBO/HO/WO

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

    * verplicht veld

    Of bel ons

    Tel Icon 0570 56 35 55

    Vraag vrijblijvend informatie aan