Omix Logo

Formatie­planner

Een van de meest in het oog springende producten van onderwijslogistiek is het rooster. Hoewel roosters maken er op het eerste oog vrij vanzelfsprekend uitziet, vergt het veel planning en strategisch denken. Het is namelijk de bedoeling dat leerlingen of studenten, docenten en het breder personeel een rooster krijgen dat aansluit bij hun optimale manier van werken.

Waarom een formatieplanner?

Zowel jij als Omix hebben hetzelfde doel voor ogen: een optimaal leerproces voor de studenten gedurende hun periode aan jouw onderwijsinstelling. Toch mogen we de docenten niet uit het oog verliezen. Zij zijn immers voor een enorm deel verantwoordelijk voor ons benoemde hoofddoel. Een formatieplanner zorgt ervoor dat ook docenten een optimaal rooster genieten, zodat zij iedere dag fit en gemotiveerd voor de klas staan. Doordat een formatieplanner onder andere als belangenbehartiger fungeert, zorgen hij voor een balans in ieders behoeften.

Formatieplanner Docenten

Takenpakket van formatieplanners

Formatieplanners zijn een essentieel onderdeel van het roosterteam om ervoor te zorgen dat alle partijen goed worden vertegenwoordigd. Hierbij wordt gekeken naar de beperkingen, maar vooral ook de mogelijkheden. Een formatieplanner zet zich specifiek in voor de belangen van het personeel. Zijn er bijvoorbeeld docenten die bepaalde dagen vrij willen, dan brengt de formatieplanner dit in kaart. Op deze manier kan de roostermaker hier rekening mee houden. Kortom, een formatieplanner is mede verantwoordelijk voor de roostering en planning binnen het onderwijs.

Formatieplanner Omix

Optimaal rooster voor beide partijen

Het is lastig om de balans te vinden tussen een optimaal rooster voor het onderwijsteam én een optimaal rooster voor de leerlingen of studenten. Lastig, maar wel noodzakelijk!

Het vereist veel specialistische kennis over zowel de cultuur binnen de onderwijsorganisatie, als het maken van roosters.

Omix detacheert formatieplanners op dit gebied, om deze kennis te delen met onderwijsinstellingen door het hele land.

Formatieplanner Onze Experts

Wil je meer weten?

Neem direct contact op met

Iwan Brouns

Iwan Brouns

Accountmanager MBO/HO/WO

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

    * verplicht veld

    Of bel ons

    Tel Icon 0570 56 35 55

    Vraag vrijblijvend informatie aan