Omix Logo

Inzetplanning

Een van de meest in het oog springende producten van onderwijslogistiek is het rooster. Hoewel roosters maken er op het eerste oog vrij vanzelfsprekend uitziet, vergt het veel planning vooraf. Er moet informatie verzameld worden, inzichtelijk worden gemaakt en gekeken worden of de roosterpuzzel met de beschikbare docenten en ruimtes gelegd kan worden. Kortom, de inzetplanning moet juist gereguleerd worden.

Takenpakket van projectadviseur inzetplanning

Onze projectadviseurs zijn tijdelijke invallers die het plannings- en roosterteam of de teamleiders kunnen begeleiden bij het maken van een optimale planning. Zij delen hun expertise in alle fasen van het proces en zijn een sparringpartner om ideeën en uitdagingen mee te bespreken. Vanaf procesoptimalisatie tot en met de uitvoering kunnen onze specialisten ondersteunen om er samen met het team voor te zorgen dat er een gezond rooster tot stand kan komen.

Projectadviseur Inzetplanning Groepsfoto

Waarom inzetplanning zo belangrijk is

Hoogstwaarschijnlijk kampte jij, toen je zelf nog op school zat, ook wel eens met de nadelen van onder- of overbezetting. Klaslokalen of collegezalen zitten soms zo vol dat studenten niet kunnen zitten. Vanuit naastgelegen ruimtes – waar dan weer veel te veel stoelen over zijn – wordt er gesleept met stoelen, en leerlingen die desalniettemin moeten staan, raken gedemotiveerd of vertrekken. Een juiste inzetplanning voorkomt dit soort ongelegenheden.

Inzetplanning heeft niet alleen betrekking op ruimtes, maar ook op manuren en docenten. Lessen die uitvallen doordat docenten dubbel – of in ieder geval niet goed – worden ingepland, is vanzelfsprekend een no-go. Bovendien dienen we jouw collega’s ook niet uit het oog te verliezen. Want hoewel het draait om de studenten, moeten docenten ook een prettig en gezond rooster behouden. Ook hierbij is inzetplanning van levensbelang.

Inzetplanning Van Belang

Gedegen inzetplanning

Een bekwame projectadviseur bij het maken van de inzetplanning zorgt ervoor dat er later in het proces een goed rooster tot stand kan komen. Daarom detacheert Omix projectadviseurs met expertise in de inzetplanning. Zij zien knelpunten in het proces, zijn bekend met andere oplossingsrichtingen en weten waar een goede inzetplanning aan moet voldoen om tot een gezond rooster te komen.

Projectadviseur Inzetplanning

Wil je meer weten?

Neem direct contact op met

Iwan Brouns

Iwan Brouns

Accountmanager MBO/HO/WO

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

    * verplicht veld

    Of bel ons

    Tel Icon 0570 56 35 55

    Vraag vrijblijvend informatie aan