Omix Logo

Student informatie systeem

SIS staat voor Student Information System, al gebruikt men – vrij vertaald – de term student informatie systeem, kortweg SIS. Om te voldoen aan de individuele leerweg van de student en de daarbij vereiste flexibiliteit, doen zich veel aanpassingen voor in wijze van het verwerken van student informatie. De student informatie systemen (SIS), waarin deze data over de studievoortgang worden bijgehouden, dienen dus anders ingericht te worden.

Vanwege de menselijke factor waar het onderwijs mee te maken heeft is het ook van belang dat het menselijk oog onderdeel van het proces blijft. Voor het goed inrichten van de student informatie systemen en de processen er omheen is kennis van software en het onderwijs nodig. Onze SIS-experts hebben deze kennis paraat.

De werkzaamheden van een SIS-expert

Tegenwoordig worden onderwijsprogramma’s steeds meer ingericht op de individuele behoefte per student. Dit resulteert in uiteenlopende curricula die allemaal gevolgd moeten worden. Daarbij is een studievolgsysteem, ofwel Student Information System, onmisbaar. Deze student informatie systemen worden echter ook per leergang complexer en complexer. Ons expertiseteam wordt regelmatig ingevlogen bij SIS-implementaties of grote herinrichtingsvraagstukken in het mbo en ho. Wij kunnen hierbij direct opschalen naar meer, of andere professionals gericht op jouw behoefte.

SIS-expert

Ervaring met Student Information Systems

Dat implementeren of herinrichten van Student Information Systems… hoe werkt dat dan? Goede vraag! Onze Omix-experts hebben veel ervaring met verschillende student informatie systemen en weten daardoor welke SIS geschikt is voor jouw onderwijsinstelling. Tijdens een introductiegesprek bespreken we samen jullie behoeftes. Op basis daarvan suggereren wij diverse inrichtingen van het student informatie systeem.

We zorgen daarnaast dat de implementatie feilloos verloopt, door uitleg te geven aan zowel docenten als studenten, de inrichting te blijven testen en doorontwikkelen en – tot slot – de juiste aftersales te bieden. Zoals gezegd zetten we onze SIS-specialisten met alle liefde in combinatie met andere van onze experts in. Zo ontzorgen we je volledig in jouw onderwijsinrichting!

Student Informatie Systeem

Verzeker jouw studenten van een data gedreven studie

Staat jouw onderwijsinstelling voor een SIS-implementatie, worden er aanpassingen gemaakt aan curricula of wil je jouw studenten verzekeren van een goede houvast gedurende hun studie? Zorg voor een goed ingericht student informatie systeem door een van onze bekwame SIS-experts en een proces dat werkbaar is voor onderwijsprofessional en student.

Sis Expert Bij Omix

Wil je meer weten?

Neem direct contact op met

Iwan Brouns

Iwan Brouns

Accountmanager MBO/HO/WO

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

    * verplicht veld

    Of bel ons

    Tel Icon 0570 56 35 55

    Vraag vrijblijvend informatie aan