Omix Logo

Functioneel beheerder AFAS

Vorsen, inmiddels onderdeel van TimeEdit, ontwikkelde het meest complete curriculummanagementplatform van Nederland: AscMe (Academic Structure & Content Management Environment). AscMe richt zich op het optimaliseren van curriculummanagement. Om jouw onderwijsinstelling wegwijs te maken met de applicatie, biedt Omix een functioneel beheerder om AscMe en het gebruik ervan tot in de puntjes aan jou en jouw medewerkers uit te leggen. Bovendien verzorgen ze de complete implementatie van de app.

Ja, wij zoeken een functioneel beheerder AscMe!

Functies AscMe applicatie

Voordat we dieper ingaan op de rol die een ‘functioneel beheerder AscMe’ vertolkt, lichten we graag uit wat je allemaal met AscMe kunt.

De basisfunctionaliteit van de AscMe applicatie is ontwerpen en beheren van een volledig curriculum. Een curriculum is de leidraad voor je hele onderwijsinstelling, waarin onder andere wordt vastgelegd wat de kerndoelen zijn, wat de te geven vakken zijn en wat de inhoud daar van is. Door middel van AscMe genereer je inzicht in dat curriculum. Bovendien kun je de curriculum data doorschieten naar andere belangrijke software, zoals je SIS (Student Information System) of roosterprogramma.

Andere voordelen c.q. functionaliteiten van AscMe zijn:

  • De ideale inzet van het onderwijzend personeel bepalen
  • Het verzamelen, beheren en publiceren van alle benodigde data om het RIO (Registratie Instellingen en Onderwijs) in te vullen.
  • Door scenario’s te simuleren, bereken je van te voren de financiële impact van wijzigingen in het curriculum.
  • Ter voorbereiding van het roosteren kan alle informatie die daarvoor nodig is van te voren geïnventariseerd worden.

De AscMe applicatie is dus een alles overkoepelend platform en staat aan de basis van alle andere onderwijs operationele processen. Des te belangrijker is het inschakelen van een functioneel beheerder die AscMe op zijn of haar duimpje kent.

Functioneel Beheerde Vertelt Over Ascme
Functioneel Beheerder Ascme Legt Uit

Taken van een functioneel beheerder AscMe

Omdat een curriculum zo essentieel en complex is, is AscMe in het leven geroepen. Goede beheersing van de AscMe applicatie vergemakkelijkt het curriculummanagement zo ontzettend erg! Omix detacheert – op zowel vaste als tijdelijke basis – een functioneel beheerder die AscMe als expertise heeft. Zo’n functioneel beheerder laat jouw onderwijsinstelling en alle benodigde betrokkenen kennis maken met de software. Hij zal stapsgewijs uiteenzetten hoe men AscMe gebruikt en waarvoor men het allemaal kan inzetten. Door middel van demonstraties, presentaties en opdrachten krijg je AscMe langzaam onder de knie.

Een functioneel beheerder AscMe zorgt ook voor het systeembeheer. Wie hebben er allemaal een AscMe-account, wat zijn hun gebruikersnamen en wachtwoorden, et cetera. Hij documenteert bovendien alle procedures en helpt gebruikers van de AscMe applicatie wanneer ze tegen problemen of vragen aanlopen. Neem gerust een kijkje in de keuken bij een functioneel beheerder voor AscMe en andere programma’s door ons artikel te lezen.

Contact opnemen met Omix