Omix Logo

Het belang van onderwijslogistiek in het middelbaar beroepsonderwijs

Het middelbaar beroepsonderwijs staat vanuit een onderwijslogistiek standpunt vaak voor interessante vraagstukken vanwege de praktijkgerichte manier van leren en lesgeven en de uiteenlopende niveaus en doelen van de studenten. De diversiteit in opleidingen, de ruimtes en benodigde vakkennis aan de docentkant maken de onderwijslogistiek in het mbo een complexe puzzel. Een sterk team van onderwijslogistieke professionals is nodig om het onderwijs goed te organiseren.

Voorbeelden van schaarse onderwijsmiddelen zijn bijvoorbeeld de praktijklokalen die nodig zijn voor kooklessen, de kappersopleiding of doktersassistenten. Bovendien accommoderen mbo’s door het hele land ook studenten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze studenten hebben al dan niet speciale voorzieningen of reguliere tijden nodig om optimaal te kunnen presteren bij hun opleiding.

Onze onderwijslogistieke professionals klaar om bij te springen waar nodig. Zo helpen onze ervaren roostermakers bij het oplossen van roostervraagstukken, nemen diplomawaardeerders het werk uit handen om studenten te certificeren voor een vervolgopleiding, kunnen onze ATI-teamleiders ondersteunen bij het aanmeldproces van nieuwe studenten en staan onze SIS-experts klaar om ervoor te zorgen dat de systemen optimaal worden ingericht.

Informatie aanvragen

  * verplicht veld

  Vraag vrijblijvend informatie aan

  40+ MBO scholen
  kiezen voor Omix

  Omix’ werkwijze

  Kampt jouw onderwijsinstelling met onderwijslogistieke vraagstukken of capaciteitsproblemen? Neem vrijblijvend contact op met een van onze accountmanagers. Samen komen wij tot de kern van het probleem en zoeken we een gepaste oplossing met een Omix professional die de benodigde kennis en expertise heeft. Goed onderwijs werkt alleen als het goed georganiseerd is.

  Onze werkwijze

  Onderwijslogistieke professionals

  Wanneer het op onderwijslogistiek aankomt in het mbo, is er expertise nodig in de specifieke randvoorwaarden voor het gegeven onderwijs. Alvorens de studieloopbaan begint, gebeurt er al veel in het proces van aanmelding, toelating en inschrijving. Nadat de student ingeschreven is, moeten de roosters gemaakt worden, dient de studievoortgang bijgehouden te worden en komen er gedurende de studieloopbaan vaak nog wijzigingen vanuit de overheid of het onderwijs om de hoek kijken. De onderwijslogistieke processen en systemen vanaf curriculum tot en met de examinering zijn constant aan verandering onderworpen.

  Veel handen maken licht werk

  Er zijn veel facetten binnen onderwijslogisitiek die bijdragen aan het verbeteren van het onderwijs en daarmee de studieloopbaan van de student. Vanuit onderwijslogistieke expertise, met oog voor docent, student en de onderwijsvisie werken wij mee aan het onderwijs. Omix detacheert professionals die ervaren zijn en/of intern zijn opgeleid in onze verschillende trainingstrajecten.

  Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO)
  Foto Succesverhaal

  Omix levert direct inzetbare onderwijslogistieke professionals, zowel op tijdelijke als vaste basis, die helpen de continuïteit van uw organisatie te waarborgen en de kwaliteit van uw onderwijslogistiek te verbeteren

  Ellen2
  Ellen Directeur ROC Aventus Deventer

  Omix heeft aan VISTA college een aantal keren invalkrachten geleverd voor het proces van plannen en roosteren. Bij uitval van eigen medewerkers was Omix daarmee een reddingsboei, die dit proces drijvende heeft gehouden. Een pilot met een andere opzet van het proces wordt/is eveneens door een medewerker van Omix naar volle tevredenheid uitgevoerd. De kracht van Omix zit in goede adviezen, het snel kunnen leveren van goed opgeleide collega’s die op verschillende niveaus goed communiceren. Ik ervaar Omix als flexibel, servicegericht, meedenkend, vriendelijk en betrouwbaar.

  Chris Snellen Teamleider Roosterbureau