Omix Logo

Het belang van onderwijslogistiek in het wetenschappelijk onderwijs

Binnen onze kenniseconomie zijn universiteiten een belangrijke schakel voor de arbeidsmarkt. Het wetenschappelijk onderwijs in Nederland staat hoog aangeschreven mede door de kwaliteitseisen die er landelijk gesteld zijn. Om aan deze kwaliteit te blijven voldoen is de organisatie van onderwijs constant in ontwikkeling. Goed georganiseerde onderwijslogistiek draagt hieraan bij.

Onze onderwijslogistieke professionals klaar om bij te springen waar nodig. Zo helpen onze ervaren roostermakers bij het oplossen van roostervraagstukken, nemen diplomawaardeerders het werk uit handen om studenten te certificeren voor een vervolgopleiding, kunnen onze ATI-teamleiders ondersteunen bij het aanmeldproces van nieuwe studenten en staan onze SIS-experts klaar om ervoor te zorgen dat de systemen optimaal worden ingericht.

Informatie aanvragen

  * verplicht veld

  Vraag vrijblijvend informatie aan

  20+ WO scholen
  kiezen voor Omix

  Omix’ werkwijze

  Heeft jouw onderwijsinstelling onderwijslogistieke vraagstukken of capaciteitsproblemen? Neem vrijblijvend contact op met een van onze accountmanagers. Samen komen wij tot de kern van het probleem en zoeken we een gepaste oplossing met een Omix professional die de benodigde kennis en expertise heeft. Goed onderwijs werkt alleen als het goed georganiseerd is.

  Onze werkwijze

  Onderwijslogistieke professionals voor het WO

  Wanneer het op onderwijslogistiek aankomt in het wo, is er expertise nodig in de specifieke randvoorwaarden voor het gegeven onderwijs. Hoorcolleges en werkgroepen vormen een deel van deze voorwaarden. Alvorens de studieloopbaan begint, gebeurt er al veel in het proces van aanmelding, toelating en inschrijving ook met internationale studenten. Nadat de student ingeschreven is, moeten de roosters gemaakt worden, dient de studievoortgang bijgehouden te worden en komen er gedurende de studieloopbaan vaak nog wijzigingen vanuit de overheid of het onderwijs om de hoek kijken. De onderwijslogistieke processen en systemen vanaf curriculum tot en met de examinering zijn constant aan verandering onderworpen.

  Vele handen maken licht werk

  Er zijn veel facetten binnen onderwijslogisitiek die bijdragen aan het verbeteren van het onderwijs en daarmee de studieloopbaan van de student. Vanuit onderwijslogistieke expertise, met oog voor docent, student en de onderwijsvisie werken wij mee aan het onderwijs. Omix detacheert professionals die ervaren zijn en/of intern zijn opgeleid in onze verschillende trainingstrajecten.

  Wetenschappelijk Onderwijs (wo)

  De Universiteit Utrecht zat midden in de transitie naar een nieuw roosterprogramma toen corona uitbrak. Omix heeft o.a. de faculteit Diergeneeskunde geholpen de vaste roosteraars te ontlasten door het leveren van twee professionele én hardwerkende mensen voor projectmanagement en roosterondersteuning. Beide collega’s wisten zich in korte tijd goed in te werken in het nieuwe roostersysteem. Zonder hun extra inzet in deze overbelaste periode was deze transitie voor ons niet haalbaar geweest.

  Marlise Mensink Hoofd van de afdeling Onderwijs- en Studentenzaken van de faculteit Diergeneeskunde

  Samenwerken met het team van Omix was voor ons een constructieve ervaring. Het team heeft de gave om complexe logistieke zaken eenvoudig te maken. Ze werken constructief mee en adviseren helder bij het bedenken en co-creëren van oplossingen. En daarnaast is het ook nog eens een fijn team om mee te werken.

  Diane Hense Head Admissions Office