Omix Logo

Certificering bevestigen

Een diplomawaardering is het – al dan niet – bevestigen van een bepaalde certificering. Is jouw onderwijsinstelling benieuwd of de diploma’s van (buitenlandse) studenten geldig zijn en/of wat het niveau achter de diploma’s is? Onze diplomawaardeerders helpen je hierbij.

Waarom diplomawaardering?

Een vitaal onderdeel van het onderwijs, of het voltooien ervan, zijn de eindtermen van het leertraject. Toetsing en examinering is een onderdeel van onderwijslogistiek dat vraagt om bekwame, nauwkeurige professionals. Studenten dienen na weken, maanden en jaren ijverig werken te worden beloond met geldige certificering of diplomering.

Naast dat een geldig diploma voor de volgende stap in de carrière van belang is, is het ook belangrijk voor studenten die verder willen studeren. Wanneer studenten met een zojuist behaald diploma op zak willen studeren in het buitenland (lees: Nederland), is het belangrijk dat het certificaat of diploma geldig is. In dit geval dient een gedegen diplomawaardeerder een diplomabeschrijving te internationaliseren.

Waarom Diplomawaardering

De werkzaamheden van een diplomawaardeerder

Bij de waardering van een diploma concluderen onze experts welke buitenlandse cursussen of diploma’s gelijk staan aan het behaalde certificaat van een student. Dit zal vooral gaan om: van origine buitenlandse studenten of Nederlandse studenten die hun opleiding in het buitenland hebben genoten en dus een buitenlands diploma hebben.

De diplomawaardering zal aantonen of het behaalde diploma al dan niet afdoende is om een vervolgopleiding aan jouw onderwijsinstelling te volgen óf toont simpelweg het niveau aan van een buitenlandse student. Hogescholen, universiteiten of MBO’s kunnen een diplomawaardering aanvragen voor een buitenlands diploma als toelatingseis tot een vervolgopleiding.

Diplomawaardeerder Bij Omix

Mijn school wil diplomawaardering!

Zoals veel onderdelen van onderwijslogistiek, is toetsing en examinering een zeer cruciale zaak. Vooral wanneer het aankomt op aspecten zoals diplomawaardering, omdat het internationale betrekking kan hebben.

Heeft jouw school of onderwijsinstelling behoefte aan een van onze ervaren diplomawaardeerders? Omix voorziet onderwijsinstellingen van vakbekwame diplomawaardeerders om te zorgen dat studenten hun droombaan of vervolgstudie kunnen uitvoeren dankzij zorgvuldige diplomabeschrijvingen. Neem hieronder gerust contact met ons op!

Diplomawaardeerder Gesprek

Wil je meer weten?

Neem direct contact op met

Iwan Brouns

Iwan Brouns

Accountmanager MBO/HO/WO

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

    * verplicht veld

    Of bel ons

    Tel Icon 0570 56 35 55

    Vraag vrijblijvend informatie aan