Omix Logo

Het belang van procescoördinatoren

Ervoor zorgen dat elke student opgeleid wordt met de kennis die noodzakelijk is om ze te doen slagen in de professionele wereld. Dat is de missie van het onderwijs. De meest belangrijke factor in de opleiding is het leertraject. Het curriculum moet aansluiten op de gestelde eindtermen, zonder de student en hun competenties uit het oog te verliezen.

Deze afweging zorgt voor veel afwisseling in curricula. Verschuivingen op internationaal en nationaal niveau, maar ook steeds meer op individueel niveau. Om ervoor te zorgen dat deze verschuivingen geen problemen opleveren, is een bekwaam team nodig voor het managen van het curriculum. Een team dat onder andere bestaat uit een ‘procescoördinator curriculum management’.

Werkzaamheden van een procescoördinator

Procescoördinatoren van een curriculum zijn verantwoordelijk voor het managen van veranderingen, het doorvoeren van wijzigingen en de gevolgen daarvan voorspellen, overzien en in de juiste banen leiden. Ze zijn de sturende schakel tussen het proces en de mensen. Zij zetten hun analytische vermogen in om voorspellingen te doen over de gevolgen van een verandering in het curriculum. Bovendien zijn zij tijdelijk inzetbaar om terugkomende knelpunten in het proces glad te strijken en de workflow te bevorderen. Vanaf het curriculum tot en met het afstuderen sijpelen de effecten van een wijziging door. Met kennis van het gehele onderwijslogistieke landschap worden door de procescoördinator tijdens het curriculum management verbanden gelegd en het effect inzichtelijk gemaakt.

Curriculum Management

Ontbreekt een procescoördinator in jouw curriculum?

Staat jouw onderwijsinstelling voor een grote verandering binnen het curriculum, of voorzie jij dat het curriculum binnenkort dient te worden vernieuwd om alles uit de studenten te halen? Zorg ervoor dat met deze wijzigingen in het gehele onderwijslogistieke proces rekening wordt gehouden. Neem contact op met Omix om de juiste procescoördinator voor jouw curriculum te introduceren, zodat alle gevolgen van de wijzigingen overzien worden.

Procescoördinator Curriculum Management

Wil je meer weten?

Neem direct contact op met

Iwan Brouns

Iwan Brouns

Accountmanager MBO/HO

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

    * verplicht veld

    Of bel ons

    Tel Icon 0570 56 35 55

    Vraag vrijblijvend informatie aan