Omix Logo

Implementatie­begeleiders

Binnen het onderwijslogistieke speelveld wordt er met diverse systemen gewerkt. Het onderwijs staat niet stil en daarbij ook de technische mogelijkheden van de systemen niet. Tijdens een aanbesteding kan ervoor gekozen worden door te gaan met een andere leverancier. Denk hierbij aan softwareleveranciers voor bijvoorbeeld planning- en roostersystemen, student informatiesystemen, of leerling managementsystemen. Een goede implementatie van een nieuw systeem vergt specifieke kennis en ervaring binnen het implementatie team en daarnaast een ervaren implementatiebegeleider.

Takenpakket van implementatie­begeleiders

Binnen een implementatie zijn er verschillende expertises nodig om tot een goed eindresultaat te komen. Afhankelijk van het proces, of de processen, waar het systeem voor wordt ingezet kunnen deze experts worden geselecteerd. Er zijn een aantal taken die bij iedere implementatie terugkomen te definiëren. Zo zullen de processen en behoeftes van de stakeholders in kaart gebracht moeten worden.

Dient de inrichting van het systeem aan te sluiten op de wensen en eisen van het onderwijs en moeten de gebruikers getraind worden in het werken met het nieuwe systeem. Dit alles moet natuurlijk aan de hoge kwaliteitseisen van het onderwijs voldoen, gebruikersgemak voor verschillende stakeholder hebben en daarnaast bijdragen aan de ondersteuning van de leerroute van de student. Aan de implementatiebegeleider de taak om alle aspecten van de implementatie goed te laten verlopen. Met een helicopterview kijkend naar het proces zorgt de implementatiebegeleider ervoor dat alle experts hun taken goed uitvoeren.

Implementatiebegeleider Omix

Soepele overgang

Een brede kennis van zowel processen als systemen is noodzakelijk om een goede implementatie te waarborgen. Omix detacheert professionals die met kennis van de verschillende rollen en expertises als implementatiebegeleider zorg kunnen dragen voor de implementatie van een nieuw systeem.

Implementatie Begeleider

Wil je meer weten over implementatie­begeleiders?

Neem direct contact op met

Iwan Brouns

Iwan Brouns

Accountmanager MBO/HO/WO

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

    * verplicht veld

    Of bel ons

    Tel Icon 0570 56 35 55

    Vraag vrijblijvend informatie aan