Omix Logo

Detachering functioneel beheerder

Wist je dat er meer dan duizend scholen met Zermelo werken? Dat impliceert 780.000 leerlingen en 80.000 docenten die dagelijks gebruik maken van het roosterprogramma van Zermelo. Wil jouw onderwijsinstelling overstappen naar Zermelo of kun je sowieso wat hulp of begeleiding gebruiken bij de omgang met de tool?

Wij detacheren functioneel beheerders die Zermelo maar al te goed kennen. Ze zijn namelijk opgeleid om functioneel beheerder voor specifiek Zermelo te worden.

Ja, ik zoek een functioneel beheerder voor Zermelo!

Wat is Zermelo?

Zermelo is een zogeheten SIS (Student Informatie Systeem) met de focus op roostering. Het softwareprogramma is erop gericht om (middelbare) scholen te helpen bij het efficiënt plannen van lessen, roosters en andere logistieke processen.

Zermelo als roostermaker

De USP van Zermelo zit ‘m vooral in haar functie als roostermaker. Zermelo’s software maakt het mogelijk om op basis van factoren, zoals

  • Beschikbaarheid docenten;
  • Beschikbaarheid lokalen;
  • Verschil is lespakketten studenten;

complexe roosters en roostervoorstellen te genereren. Een roostermaker kan met Zermelo zijn taken dus een stuk efficiënter en kwalitatief beter uitvoeren. Omix’ functioneel beheerder maakt Zermelo eigen bij iedereen binnen jouw onderwijsinstelling, zodat ze er mee kunnen werken.

Zermelo als roosterweergave

Zermelo valt niet alleen te gebruiken als tool bij het maken van roosters. Als roosters zijn gemaakt, moeten ze natuurlijk zichtbaar zijn voor degenen die het rooster volgen. En dat gebeurt via de Zermelo web app! Iedereen kan deze op zijn of haar telefoon of tablet installeren. In Zermelo is het rooster zichtbaar voor zowel docenten als studenten. Je kunt je er bovendien inschrijven voor keuzelessen.

Student Checkt Zermelo Rooster
Uitleg Zermelo Door Functioneel Beheerder

Omix’ functioneel beheerder Zermelo

Om de implementatie of het gebruik van Zermelo in goede banen te leiden, detacheren wij functioneels beheerders aan onderwijsinstellingen. Een functioneel beheerder die Zermelo als specialisatie heeft gehad, weet alles over de tool.

Het takkenpakket van een Zermelo functioneel beheerder bestaat uit een aantal diensten.

Allereerst brengt hij samen met het management van de school de behoeftes van de onderwijsinstelling in kaart. Op basis daarvan zal de functioneel beheerder Zermelo configureren en naadloos integreren met de bestaande processen van school. Daarnaast neemt hij gebruikerstrainingen op zich. Zodoende moet hij ervoor te zorgen dat alle betrokken partijen weten hoe ze Zermelo dienen te gebruiken.

Technische storingen in softwareprogramma’s laten leken machteloos. Des te belangrijker is het dat een functioneel beheerder Zermelo’s software goed kent en problemen kan oplossen. Hij is tot slot verantwoordelijk voor het up-to-date houden van Zermelo, het verzamelen en verwerken van feedback en het blijven optimaliseren van processen.

Functioneel beheerder voor Zermelo nodig?

Heeft jouw onderwijsinstelling behoefte aan een functioneel beheerder om Zermelo efficiënt en zorgvuldig te implementeren of te beheren? Neem dan contact met ons op. We zijn benieuwd wat we voor je kunnen betekenen!

Contact opnemen