Omix Logo
  • inzicht
  • mei 2023
  • Tekst: Charlotte van Vught

Aan de slag als implementatie coördinator

Met alle ontwikkelingen in het onderwijs komen er ook regelmatig implementaties bij kijken. Onze collega Ina de Goeij is bij Koning Willem 1 College aan de slag als Implementatie coördinator. Naast een fusie tussen twee instellingen, Koning Willem 1 College en de Leijgraaf, komt er met Brightspace ook een nieuw Learning Management System(LMS). Een ontzettend interessante en roerige tijd, waarbij Ina als implementatie coördinator veel kan betekenen. Na de zomer gaan ze van start met de eerste pilot.  

Ina: “Als implementatie coördinator ben ik onderdeel van de implementatie van Brightspace. Hierin ben ik verantwoordelijk voor 3 verschillende werkgroepen: communicatie, trainingen en interfaces, de koppeling tussen de bestaande systemen en Brightspace. Ik coördineer de boel en zorg ervoor dat de juiste mensen de juiste dingen doen, houd deadlines in de gaten en voorzie iedereen met de benodigde informatie.  

Inmiddels hebben we de trainingen klaargezet voor de docenten, na de vakantie kijken we naar trainingen voor studenten. Deze trainingen en het gebruik van Brightspace gaan we natuurlijk ook evalueren. Wat vinden docenten en studenten van het systeem, werkt de huidige opzet of moeten er dingen anders? De bevinden pakken we daarna samen met de werkgroep op.  

Beeld Post Omix 23 05

Het mooiste aan dit project en mijn rol vind ik het overzien van het geheel. Ik ben gewend vanuit de uitvoering te werken en mag nu de andere kant ervaren. Het samenwerken en rekening houden met de impact op het gehele project vind ik ontzettend leuk. Het gaat veel verder dan alleen jouw eigen stukje. Vanuit de uitvoering weet ik hoe systemen werken en hoe een werkgroep loopt. Deze ervaringen kan ik daarom goed gebruiken in deze coördinerende rol. 

Met deze rol zet ik ook weer een stap in mijn eigen ontwikkeling. De stappen die ik zelf maak in het traineeship van uitvoering naar meer een overkoepelende rol is erg leuk. Mijn ambitie is om uiteindelijk richting teamleider/manager door te groeien. Dit is een mooie stap om in een coördinerende rol de verschillende werkgroep te sturen en vanuit de visie mee te kunnen kijken naar de uitvoering.  

Ik werk nu toe naar de zomer om alles goed klaar te zetten voor de pilot en kijk heel erg uit naar het daadwerkelijk uitproberen van waar we tot nu toe aan gewerkt hebben. Uiteindelijk doen we het voor de docenten en studenten om ervoor te zorgen dat zij het onderwijs op de juiste manier aangeboden krijgen en het systeem op de toekomst is ingericht. Ook zeker met de huidige ambities om flexibeler onderwijs aan te kunnen bieden.” 

Meer weten over onderwijslogistiek?

Iwan Brouns
Iwan Brouns

Accountmanager

Contact opnemen
Deel dit bericht Linkedin Whatsapp Mail