Omix Logo

Onderwijsplanner

Het meeste bekende product van onderwijslogistiek is het rooster. Voordat een rooster tot stand kan worden gebracht, dient er al veel werk verricht te worden. Een rooster dient een goede houvast te zijn voor student en docent. Het rooster moet echter steeds flexibeler zijn om studenten de mogelijkheid te bieden hun eigen leerweg in te richten. Onderwijsplanning is dus van groter belang dan ooit.

Om een optimaal rooster tot realiseren, is er een team van onderwijsplanners en roostermakers nodig die de visie van het onderwijs bewerkstelligen. Een optimaal rooster is doceerbaar, studeerbaar en organiseerbaar. Wensen van studenten, docenten, en de beschikbare middelen zoals lokalen spelen hierin een belangrijke rol.

Het takenpakket van een onderwijsplanner

Vaak worden onderwijsplanning en roostering op één hoop gegooid, maar ze zijn wezenlijk verschillend. De onderwijsplanner kijkt in het beginstadium van het onderwijsproces al wie en wat er precies nodig is om het curriculum ook daadwerkelijk georganiseerd te krijgen. Hierbij vertaalt de onderwijsplanner dit nog niet naar specifieke uren en dagen.

Hoeveel lesuren heb je nodig? Hoeveel lokalen? Hoeveel docenten? Wat voor hulpmiddelen? De onderwijsplanning maakt dit inzichtelijk en geeft ook meteen inzicht in mogelijke knelpunten, zowel organisatorisch als financieel. De knelpunten worden hierdoor bespreekbaar en binnen de onderwijskundige kaders kan gezocht worden naar alternatieven, zodat er een werkbare situatie ontstaat voor iedereen.

Onderwijsplanner

Roosters met ruimte voor ontwikkeling

Kijkend met een helicopterview zorgen onderwijsplanners voor de verzameling van de juiste informatie voor het rooster. Het proces van onderwijsplanning- en roostering vergt goede afstemming tussen beide expertises. De wensen en kaders moeten in kaart gebracht worden, met daarbij ook de mogelijkheden en beperkingen waar bij het roosteren rekening mee moet worden gehouden. Daar bovenop komt de trend van steeds flexibeler onderwijs. De onderwijsplanner brengt de effecten die dit voor het rooster heeft in kaart en zorgt voor een naadloze overdracht om het rooster tot stand te kunnen brengen. Omix detacheert deze professionals, intern opgeleid door Omix en direct inzetbaar voor het onderwijs.

Onderwijsplanner Ruimte

Meer weten over onderwijsplanning?

Neem direct contact op met

Iwan Brouns

Iwan Brouns

Accountmanager MBO/HO/WO

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

    * verplicht veld

    Of bel ons

    Tel Icon 0570 56 35 55

    Vraag vrijblijvend informatie aan