Omix Logo

Hulp bij implementatie AFAS

AFAS (Applications for Administrative Solutions) is een van Nederlands bekendste softwarebedrijven. Het bedrijf biedt oplossingen om volledige bedrijfsprocessen, zoals boekhouding, HRM of ERP, te standaardiseren, digitaliseren en automatiseren. Het implementeren van AFAS kan een complex proces zijn – zeker als je geen of weinig kennis hebt van de softwaresystemen. Schakel daarom via Omix een ‘functioneel beheerder AFAS’ in, die jouw onderwijsinstelling van A tot Z begeleidt bij de implementatie van AFAS.

Ja, ik wil een functioneel beheerder voor AFAS!

Wat kun je met AFAS?

AFAS is dé expert op het gebied van softwareoplossingen voor (grote) organisaties. Je kunt hun systemen dus met groot gemak aan iedere onderwijsinstelling (voorgezet onderwijs, hogescholen, et cetera) toevertrouwen. Goed om te vermelden is dat AFAS roosters niet toegespitst zijn op studenten of leerlingen. Daarvoor kun je beter een SIS (Student Information System) gebruiken, zoals Zermelo of Osiris, waar we ook functioneel beheerders voor detacheren. Uiteraard kan een functioneel beheerder AFAS wel integreren met deze of al bestaande systemen voor studentenroosters.

AFAS rooster maken

Je kunt met AFAS dus een rooster maken voor al jouw personeel. Deze roosters deel je op in standaardroosters, werkroosters en overige roosters. Standaardroosters koppel je aan medewerkers die elke week dezelfde werktijden hebben of hetzelfde aantal uren per week werken op vaste of niet vaste dagen. Werkroosters koppel je aan medewerkers die wel vaste werktijden hebben, maar over wisselende weken. Bijna iedere medewerker valt onder zo’n standaard- of werkrooster. Is dit toch niet het geval, dan kun je een specifiek rooster maken met AFAS en deze aan de betreffende medewerker koppelen. Een functioneel beheerder helpt AFAS roosters op te zetten en correct aan de juiste medewerkers te koppelen.

AFAS HRM, payroll en financieel beheer

Naast een rooster maken heeft AFAS een andere belangrijke functie: personeelsadministratie en salarisverwerking. Met de software van AFAS kun je deze zaken efficiënt en makkelijk regelen. Doordat personeelsdossiers, verlofregistratie, salarisadministratie, boekhouding, budgettering en financiële rapportages allemaal onder één systeem vallen, genereer je makkelijk inzicht in:

  • Bezettingscapaciteit
  • Financiële armslag
  • Operationele efficiëntie

Kortom, met de software van AFAS verminder jij je administratieve lasten en krijg je een beter overzicht van alle randzaken buiten de core business van je onderwijsinstelling om.

Functioneel Beheerder Vertelt Over Afas
Uitleg Afas Door Functioneel Beheerder

Wat doet een functioneel beheerder van AFAS?

Een functioneel beheerder helpt AFAS’ softwaresystemen op jouw onderwijsinstelling te integreren en implementeren. Daaronder valt bijvoorbeeld het rooster maken met AFAS. Omix biedt AFAS functioneer beheerders zowel op tijdelijke, als vaste basis aan. Omdat de systemen van AFAS een grote impact hebben op de administratie van jouw bedrijfsvoering, kan het prettig zijn om een expert te hebben die – ook na de implementatie – begeleiding kan bieden, issues kan voorkomen of oplossen, kan adviseren op basis van zijn bevindingen én les kan geven in het gebruik van AFAS aan nieuwe collega’s.

Omix’ functioneel beheerder heeft AFAS als specialisatie en kent de systemen door en door. Kan jouw onderwijsinstelling hulp gebruiken bij het gebruik en beheer van AFAS of overwegen jullie binnenkort over te stappen naar AFAS? Neem dan contact op met Omix!

Contact opnemen