Zelfstandig architect wordt roostermaker
Van architect naar roostermaker. Barry Passchier is vorig jaar juni definitief geswitcht en heeft daar zeker geen spijt van. “Ik voelde het meteen ‘ik vind het hier leuk’, op de eerste plek waar Omix me vorig jaar heeft ingezet bij de Sint – Jozefmavo in Vlaardingen. En ik heb hier nu net een vaste aanstelling als roostermaker gekregen.”
“Na de middelbare school waren er twee richtingen die ik leuk vond: kunst en techniek. Daar rolde toen snel de studie Bouwkunde uit.”
Barry gaat in 1992 na haar studie Bouwkunde in Delft als assistent ontwerper aan de slag bij een architect. “In 2000 ben ik als zelfstandig architect met m’n eigen bureau gestart, mede omdat dit goed te combineren was met kleine kinderen. Ik kon zelf m’n tijd indelen.” Veel voldoening in haar werk krijgt ze aan het eind van deze carrière als kopersbegeleider. Daarin adviseert ze kopers van nieuwbouwwoningen. “Als architect en kopersbegeleider denk je na over hoe mensen gaan wonen, wat ze nodig hebben om fijn en prettig te wonen. Dat vond ik het meest plezierige deel van het vak.” Maar in 2016 wil ze iets anders, of liever gezegd: is ze er wel klaar mee. Vooral door de regelgeving binnen de bouwwereld. Ze zucht. “Die steeds veranderde regelgeving. Ik kreeg er een sik van. En een groot nadeel vond ik de vastgoedwereld. Die wereld is ontzettend commercieel. Dat past niet bij me. In de praktijk zijn je opdrachtgevers voornamelijk geïnteresseerd of ze een bouwvergunning kunnen krijgen voor hun idee. En daar hebben ze jou als architect voor nodig.
“Na zo’n 29 jaar te hebben gewerkt, weet ik door ervaringen beter wat bij me past en kon ik gericht op zoek gaan.”
Na 24 jaar zet ze er dan ook een punt achter en verlaat ze die wereld. Ze doet nog een aantal jaren de administratie in het bedrijf van haar echtgenoot, maar langzaam maar zeker gaat ze weer op zoek naar zoals ze zelf zegt “een functie die bij me past”. Ze zoekt in eerste instantie iets anders in de administratie en ziet een vacature in de studentenadministratie bij de Universiteit van Utrecht. “Dat leek me wel wat. Maar om daar zonder enige achtergrond in te komen lukte natuurlijk niet. Verder scrollend zag ik ineens een vacature voor roostermaker, ik wist niet precies wat dat inhield. Toen ik de functieomschrijving las, wist ik al snel dat dat wel eens bij me zou kunnen passen. Ik wilde met collega’s werken, niet meer alleen, en dingen uitzoeken en uitrafelen. Dat doe je met roostermaken.”
“Daarbij heeft roostermaken veel raakvlakken met ontwerpen. Je probeert mee te denken, bent aan het puzzelen en naar oplossingen aan het zoeken. Daarvoor moet je wel ervaring opdoen.”
Barry geeft aan echt een match te hebben gevonden, bij toeval was het meteen raak: “Ik had de opleiding bij Omix afgerond en zo mijn kennis opgedaan, maar dan is het toch best spannend in zo’n nieuw werkveld. Dat pakte allemaal goed uit. Ik vind het bij de Sint-Jozefmavo leuk, ik vind het werk leuk en heb het hier gewoon enorm naar m’n zin.”
Ze maakt niet alleen het jaarrooster, ook de toetsroosters van de schoolexamens zet ze vier keer per jaar in elkaar. Iedere dag begint ze om kwart over zeven met het maken van het gewijzigde rooster op basis van de afmeldingen van docenten.
“Om uiterlijk half 8 wil ik dat rooster gepubliceerd hebben, voordat de meeste kinderen vertrekken naar school en voordat ik zelf naar school ga. Dan kom ik hier om kwart over 8 binnen en werk ik tot een uur of één.”
Jurriaan Govaart, haar directe collega en teamleider van de leerlingen onderbouw, heeft ruim 25 jaar ervaring op de Sint-Jozefmavo en weet precies wat er speelt op de school. In de begeleiding van Barry weet hij haar al snel te vinden bij complexe situaties. “Barry werkt heel autonoom, we hebben één keer in de week een overleg en gaan daarna met die afspraken aan het werk. Ik ben heel blij met een expert op dit gebied, Barry heeft veel feeling met de school en is gewoon een hele fijne collega.”
Meer weten over roostermaker?
Accountmanager
Stuur mij een bericht