Omix Onderwijsplanners

Omix Onderwijsplanners bestaat uit een team van gepassioneerde, vakkundig opgeleide mensen die werken binnen de keten van planning en roostering in het onderwijs.

Dit doet
Omix Onderwijsplanners

Omix Onderwijsplanners is gericht op het detacheren van professionals in de keten van planning en roostering, zowel voor tijdelijk als voor vast.

Het team van
Omix Onderwijsplanners

Het team van Omix Onderwijsplanners bestaat uit ervaren krachten die gespecialiseerd zijn in de keten van planning en roostering.

Werken bij
Omix Onderwijsplanners

Heb jij affiniteit met planning en roostering in het onderwijs? Wij staan altijd open voor nieuwe collega’s die het team van Omix Onderwijsplanners komen versterken.

Hiermee kunnen wij u ondersteunen

Huidige trends binnen het onderwijs, zoals flexibilisering en individualisering, zorgen voor een toename van complexiteit van de planning en roostering. Hierdoor is er binnen onderwijsinstellingen een groeiende behoefte aan logistieke professionals die het proces in goede banen weten te leiden. Omix Onderwijsplanners is gericht op het detacheren van professionals op het gebied van onderwijsplanning, zoals planners en roostermakers, coördinatoren, projectmedewerkers, teamleiders en verandermanagers. Onze mensen streven ernaar om uw planningsproces te helpen optimaliseren en rust te brengen door dit zo prettig en efficiënt mogelijk te organiseren. In het filmpje vertelt Claudia van den Aardweg, manager van Omix Onderwijsplanners, u waarin wij uw onderwijsinstelling kunnen ondersteunen. 

Zo gaan wij te werk

Een goed rooster zou doceerbaar, studeerbaar, organiseerbaar en betaalbaar moeten zijn. Ons team bestaat uit gepassioneerde, vakkundig opgeleide mensen die werken binnen de keten van planning en roostering in het onderwijs. Het eindproduct van deze keten, namelijk het rooster, kan zowel op een positieve als negatieve manier veel impact hebben op de werkbeleving van docenten en de studie-ervaring van studenten. Binnen ons team van zorgvuldig geselecteerde mensen, kijken wij naar de juiste match voor uw onderwijsinstelling. Zo krijgt u een medewerker die past binnen uw team en u verder helpt bij uw vraagstuk. Ons team bestaat zowel uit medewerkers die voor tijdelijke opdrachten kunnen worden ingezet, als medewerkers die u na verloop van tijd kunt toevoegen aan uw vaste team.

Direct inzetbare medewerkers

Naast het detacheren van professionals leidt Omix Onderwijsplanners ook direct inzetbare planners/roostermakers op. Gedurende het hele jaar werven wij mensen door heel Nederland die op zoek zijn naar nieuwe carrièremogelijkheden en affiniteit hebben met planning en roostering in het onderwijs. U kunt uw medewerkers dus ook bij ons werven. Zij helpen de continuïteit en kwaliteit van de roostering te waarborgen tijdens piek- en ziekmomenten in uw organisatie. Gedurende de detacheringsperiode zijn wij verantwoordelijk voor begeleiding en bijscholing waar nodig. Na deze periode is er de mogelijkheid om uw, al ingewerkte, medewerker over te nemen wanneer er behoefte is aan vaste krachten bij de roostering.

Zo leiden wij roostermakers op

Door de grote behoefte aan vakkundige, direct inzetbare roostermakers, heeft Omix in 2012 een 10-weekse opleiding tot roostermaker op hbo-niveau ontwikkeld. Hiervoor vindt een zorgvuldige selectie op basis van competenties en vaardigheden plaats. Tijdens deze opleiding leren de deelnemers door theoriemodules en praktijkopdrachten over het onderwijs en actuele ontwikkelingen in het onderwijs, over onderwijslogistiek en de rol van de roostermaker, over roosterinformatie, roostervoorwaarden en roosterstrategieën, over goede communicatie, timemanagement en rapportages. Daarnaast leren zij roosteren met minimaal 2 roosterpakketten.

De voordelen van Omix Onderwijsplanners

Het Omix netwerk bestaat uit een groot aantal gekwalificeerde onderwijslogistieke medewerkers. Hierdoor is opschaling bij behoefte aan meer ondersteuning snel mogelijk. Daarnaast heeft Omix Onderwijsplanners ook een traineeship gericht op planning en roostering. Deze jonge talenten brengen een frisse blik en nieuwe energie mee naar uw onderwijsinstelling.

Al onze professionals brengen als extra meerwaarde met zich mee dat zij via hun netwerk van Omix-collega’s en klantcontacten toegang hebben tot veel kennis en ervaring. Daarbij zorgen onze opdrachtmanagers ervoor dat er een constant aanspreekpunt vanuit Omix is, voor zowel de ingehuurde professional als voor u, de opdrachtgever.

Omix Onderwijs­planners, een team met ervaring binnen alle processen in de keten van planning en roostering.

Het Omix Onderwijsplanners team

Het team van Omix Onderwijsplanners bestaat uit ervaren krachten die bekend zijn in de onderwijswereld en door hun verscheidenheid aan ervaring en werkplekken goed met u mee kunnen denken over de mogelijkheden van uw organisatie. Binnen ons team hebben wij vaste krachten die zich gespecialiseerd hebben in de keten van planning en roostering en trainees die zich hierin aan het specialiseren zijn. Daarnaast bestaat het team uit medewerkers die onze opleiding succesvol hebben afgerond en nu aan de slag kunnen als planners en roostermakers in het onderwijs. Deze medewerkers kunnen ook bij uw onderwijsinstelling een vaste kracht worden.

Het traineeship van Omix Onderwijsplanners

Wij werven ook jonge, pas afgestudeerde mensen die bij ons een traineeship volgen om stapsgewijs de verschillende rollen binnen de planning en roostering aan te leren, zodat zij zich vervolgens bij onze specialisten kunnen voegen of mogelijk een waardevolle aanvulling voor uw organisatie kunnen zijn. Behalve dat zij ons team versterken, brengen zij ook een frisse, open blik en nieuwe energie met zich mee en houden ze ons scherp.

Onze trainees hebben de drive om de schakel te zijn tussen de verschillende actoren die spelen binnen de onderwijslogistiek en tot een goede planning en een gezond rooster te komen. Zo groeien zij snel door tot specialisten in de keten van planning en roostering.

Tijdelijk of vaste ondersteuning

Het team van Omix Onderwijsplanners bestaat onder andere uit vaste consultants met specifieke kennis van de keten van planning en roostering en de capaciteiten en ervaring om snel in te kunnen springen bij behoefte aan ondersteuning en advisering op dit gebied.

Daarnaast heeft team van Omix Onderwijsplanners ook een flexpool. Deze mensen hebben het leerwerktraject met succes afgerond en zijn klaar om ingezet te worden als planner of roostermaker bij onderwijsinstellingen in het mbo, hbo of wo. Deze medewerkers kunnen door onderwijsinstellingen worden toegevoegd aan hun eigen vaste team.

Wilt u meer weten, of onze hulp inschakelen bel naar 0570 56 35 55
of neem direct contact op met Marc.

Marc Perquin

Uitgelicht

Op de hoogte blijven van Omix Onderwijsplanners?

Abonneer u op onze nieuwsbrief. In deze periodieke nieuwsbrief over de keten van planning en roostering delen we interessante praktijkverhalen, interviews en nieuwtjes.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Volg Omix Onderwijsplanners op LinkedIn