Omix Young Professionals

Omix Young Professionals leidt jonge talenten op tot de onderwijs­logistieke professionals van de toekomst.

Dit doet
Omix Young Professionals

Omix Young Professionals zijn werkzaam in de volle breedte van onderwijslogistiek. Zij worden ingezet door onderwijsinstellingen op zowel operationele als tactische en strategische opdrachten.

Het team van
Omix Young Professionals

Het team van Omix Young Professionals bestaat uit jonge onderwijslogistieke talenten die hun passie, kennis en talenten inzetten bij onderwijsinstellingen door heel Nederland.

Werken bij
Omix Young Professionals

Heb jij een passie voor onderwijs en wil jij je ontwikkelen tot professional in de onderwijslogistiek? Volg dan het traineeship onderwijslogistiek bij Omix Young Professionals.

Hiermee kunnen wij u ondersteunen

Onze Young Professionals komen met een hbo of wo diploma op zak bij ons binnen en pakken met een frisse blik opdrachten aan. Het is onze filosofie dat je de onderwijslogistiek moet leren kennen vanaf de basis. Daarom beginnen alle Omix Young Professionals in uitvoerende rollen, waarna zij zich verder ontwikkelen naar functies op tactisch en strategisch niveau.

Dit doen zij onder andere in functies met betrekking tot Student Informatie Systemen, curriculum ontwikkeling, planning en roostering, procesoptimalisatie, beleid en kwaliteitszorg en optimalisatieprocessen.

In het filmpje vertelt Susanne Nieuwland, manager van Omix Young Professionals, u waarin wij uw onderwijsinstelling kunnen ondersteunen.

Zo gaan wij te werk

Omix gelooft sterk in het bouwen van partnerships. Wij gaan daarom lange termijn samenwerkingen aan met onderwijsinstellingen die ruimte willen bieden aan jong talent. Wij zorgen voor de selectie, begeleiding en opleiding van jonge talenten, biedt u ze een plek?

De Young Professionals zijn de jonge talenten van Omix. Zij organiseren zich als een netwerk dat individueel aan het werk is bij scholen door het land, maar geregeld bij elkaar komt en kennis, ervaringen en dromen met elkaar deelt. Onze Young Professionals hebben verschillende studie-achtergronden en doorlopen ieder hun eigen ontwikkelpad binnen onderwijslogistiek, afhankelijk van persoonlijke interesses.

Zo leiden wij Young Professionals op

Ons programma bestaat uit twee delen waarbij de Young Professionals in dienst zijn bij Omix en worden gedetacheerd bij opdrachtgevers. In de eerste fase wordt er praktijkervaring opgedaan in verschillende rollen in de onderwijslogistiek, zoals medewerker studentenzaken, projectmedewerker of roostermaker. Daarbij is er begeleiding en verdere opleiding vanuit Omix. De opleiding is speciaal gericht op onderwijslogistiek en onderwijsorganisatie. Na de eerste fase van twee jaar kan een trainee zich door ontwikkelen tot bijvoorbeeld onderwijscoördinator, adviseur, teamleider, projectleider, procesmanager of beleidsmedewerker.

De voordelen van een Omix Young Professional

Onze Young Professionals hebben de passie om onderwijslogistiek echt vooruit te helpen. Ze nemen daarin de kennis en ervaring van de diverse onderwijsinstellingen waar ze werken mee. Onze Young Professionals kunnen snel schakelen en weten van aanpakken. Het leuke van de opzet is verder dat deze jonge mensen zich veel verwonderen en dit ook met elkaar delen. Elke verbazing kan de bron zijn voor een vernieuwing.

Onze Young Professionals hebben verschillende studie-achtergronden en doorlopen ieder hun eigen ontwikkelpad, afhankelijk van persoonlijke interesses. Die diversiteit is een verrijking voor het denken over onderwijslogistiek en over het samenwerken met het onderwijs in het realiseren van de gemeenschappelijke ambities.

De Young Professionals zijn onderdeel van het Omix netwerk. Als extra meerwaarde brengen zij met zich mee dat zij via hun netwerk van Omix-collega’s en klantcontacten toegang hebben tot veel kennis en ervaring. Als instelling krijgt u dus niet alleen kennis en advies van de Young Professional, maar ook dat van het netwerk dat achter hem of haar staat.

Onze jonge onderwijs­logistieke talenten zijn werkzaam bij onderwijs­instellingen door heel Nederland.

Dit zijn onze Omix Young Professionals

Ons programma richt zich op wo- en hbo-afgestudeerden. Het hoeven niet per se mensen met een onderwijsachtergrond te zijn; bijvoorbeeld ook bedrijfskundigen, cultureel antropologen, sociologen en filosofen met relevante capaciteiten en affiniteit met onderwijs zijn geschikt. Na de eerste twee jaar van vlieguren maken kan een trainee doorstromen binnen Omix maar blijft onderdeel van de groep Young Professionals. Hij of zij ontwikkelt zich dan door als bijvoorbeeld onderwijscoördinator, adviseur, teamleider, projectleider, procesmanager of beleidsmedewerker.

Op dit moment is er een groep van ongeveer 15 hbo- en wo-opgeleide starters aan Omix verbonden. Een greep uit hun studie-achtergronden: Filosofie, HRM, Toegepaste Psychologie, Bestuurskunde, Onderwijskunde, Pabo en Culturele Antropologie. Die diversiteit is een verrijking voor het denken over onderwijslogistiek en over het samenwerken met het onderwijs in het realiseren van de gemeenschappelijke ambities.

Onze jonge onderwijslogistieke talenten zijn druk bezig bij onderwijsinstellingen door heel Nederland. Het is mooi om te zien dat zij zich ontwikkelen van operationele opdrachten naar meer tactische of strategische uitdagingen.

Wilt u meer weten, of onze hulp inschakelen bel naar 0570 56 35 55
of neem direct contact op met Iwan.

Iwan Brouns

Uitgelicht

Op de hoogte blijven van Omix Young Professionals?

Abonneer u op onze nieuwsbrief. In deze periodieke nieuwsbrief delen we praktijkverhalen, interviews en nieuwtjes over onderwijslogistiek en Omix Young Professionals.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Volg Omix Young Professionals op LinkedIn